Romanul Stiri de acasa a luat premiul Pulitzer pentru fictiune, dar si o multime alte de premii si distictii. Este un roman de atmosferă, o poveste încărcată de lirism şi umor sardonic semnată de una dintre cele mai talentate şi originale voci ale literaturii americane de azi. Ecranizat în 2001, cu Kevin Spacey, Julianne Moore, Judi Dench şi Cate Blanchett în rolurile principale (producţie nominalizată la BAFTA, Globul de Aur şi Ursul de Aur). Quoyle, un jurnalist de mâna a doua, cam ghinionist şi lipsit de idealuri, se hotărăşte să părăsească New Yorkul după ce îşi pierde soţia într-un dramatic accident de automobil. Stabilit împreună cu cele două fiice ale sale rebele şi cu mătuşa lui în cel mai îndepărtat colţ din Newfoundland, pământul strămoşilor săi, Quoyle se pomeneşte aruncat în vâltoarea unei noi vieţi într-un sătuc de pescari de pe Ţărmul Atlanticului.
„De o frumuseţe aspră şi sălbatică precum coasta bântuită de furtuni din Newfoundland.” Sunday Telegraph
„Să citeşti Ştiri de acasă înseamnă să-ţi doreşti să stai în restaurantul Calmarul Zburător mâncând curry cu aripioare de focă şi privind gheţarii care se ciocnesc în golf.” The Times
Traducere de Ana Constantinescu
Format: 13×20 cm
Preţ: 44,90 lei; 448 pagini
ANNIE PROULX s-a născut în 1935, într-o familie de origine
franco-canadiană. După studiile la University of Vermont, absolvită summa cum laude, şi la Sir George Williams University din Montreal, a lucrat ca jurnalist, începându-şi în acelaşi timp cariera de scriitor cu povestiri.
Primul ei roman, Postcards (1992, publicat la vârsta de 56 de ani), i-a adus
un PEN/Faulkner Award for Fiction. A fost urmat de Ştiri de acasă.
Cel de-al treilea roman al său, Accordion Crimes (1996) a fost nominalizat (lista scurtă) la Orange Prize, şi a fost urmat de That Old Ace in the Hole (2003). Este autoarea mai multor colecţii de povestiri, distinse de-a lungul timpului cu numeroase premii.
Povestirea ei Brokeback Mountain (pentru care a primit prestigioasele
O’Henry Award şi The National Magazine Award) a fost adaptată cinematografic în 2005 într-un film care a obţinut nenumărate premii, printre care BAFTA, patru Golden Globe şi trei Oscar.