elefant.ro dăruiește cuvinte potrivite de Ziua internaţională a cărţii

Elefant.ro, Sinectico, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și editura Litera organizează vineri, 22 aprilie 2011, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, o acţiune comună prin care oferă cărţi tuturor trecătorilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

La 23 aprilie se sărbătorește, de 16 ani, Ziua Internaţională a Cărţii. Ideea acestei sărbători este legată de o tradiţie catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sf. Jordi şi a Sfântului Gheorghe, bărbaţilor cu adevărat preţuiţi li se dăruiau cărţi şi un trandafir roşu. 23 aprilie este o zi simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616 au murit Cervantes şi Shakespeare. În alţi ani, dar la aceeaşi dată, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla. În anul 1995 Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie ca Zi Internaţională a Cărţii, omagiind astfel toți scriitorii şi în acelaşi timp încurajându-ne pe toţi, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Pentru a duce mai departe mesajul Zilei Internaționale a Cărții, elefant.ro, Sinectico, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și editura Litera vor oferi câte o carte tuturor trecătorilor din Piaţa Universităţii, vineri, 22 aprilie.

Despre Universal Online Promotion
Librăria www.elefant.ro s-a impus pe piața distribuției online de carte prin oferta vastă (peste 22.000 de produse în stoc), livrarea în 24 de ore în orice colț al țării, prin promoții și campanii inovatoare și o relație cât mai strânsă cu iubitorii de carte, muzică și film, dar și cu furnizorii săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *