Scannere de carte

In cadrul celei de-a doua Conferinte Internationale cu tema “Information Science and Information Literacy 2011” organizata la Biblioteca Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, Z Spot Media a organizat o prezentare live a celor mai profesionale scannere de carte, alese pentru crearea Bibliotecii Digitale a Romaniei. In perioada 14-15 aprilie 2011 a avut loc la Biblioteca Universitatii “Lucian Blaga” din Brasov, Conferinta Internationala “Information Science and Information Litearcy” organizata de Biblioteca “Universitatii Lucian Blaga”, impreuna cu Biblioteca Academiei Romane si Centrul de Cercetare pentru Informatia Digitala.

Evenimentul s-a bucurat de o participare bogata, numarand profesori, biliotecari, lectori si conferentiari de la importante universitati, biblioteci si muzee din tara. Pe langa profesionistii romani, la eveniment au luat parte si reprezentanti ai unor universitati si bilioteci din strainatate contribuind astfel la un bogat schimb de experienta. Printre participanti romani putem remarca Prof. Dr. Ing. Doina BANCIU (Centrul de Cercetare pentru Informatia Digitala), Acdm. Florin Gheorghe FILIP (Biblioteca Academiei Romane), Lect. Dr Cristina Albu (Biblioteca Centrala a Universitatii “Politehnica” Bucuresti), Prof. Dr. Ing. Angela REPANOVICI (Universitatea Transilvania Brasov), Inf. Arh. Nicolaie CONSTANTINESCU (Kosson) si multi multi altii.

Pe parcursul celor 2 zile ale conferintei, au fost prezentate numeroase lucrari din domeniul stiintei informaticii, tehnologiei informatiei, digitizare si biblioteci digitale. Cei peste 100 participanti au avut posibilitatea de a afla noutati din domeniul legislatiei si managementului de biblioteca, al prelucrarii si organizarii informatiilor bibliografice, al digitizarii si accesarii on-line a cartilor.

In cadrul conferintei, specialistii Z SPOT MEDIA au oferit participantilor posibilitatea de testa cele mai performante scanere de carte utilizate in domeniul digitizarii documentelor (CopiBook si e-Scan). De asemenea Dl Cornel ESANU, Product Manager in cadrul Z Spot Media a prezentat participantilor cele mai noi solutii de digitizare si arhivare a cartilor, software pentru restaurarea cartilor vechi, software pentru crearea de biblioteci virtuale si echipamente si accesori necesare unui proces de digitizare complet.

Accesul liber la informatie pentru atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori in biblioteci si universitati a fost mesajul promovat de catre Z Spot Media si producatorul de scannere de carte i2S. Astfel institutiile din domeniul educational beneficiaza de oferte speciale pentru copiatorul digital de carte e-Scan, reduceri de peste 30%.

e-Scan este un copiator digital de carte ce beneficiaza de un ecran touch-screen cu interfata in limba romana si permite oricarui utilizator scanarea rapida, pe principiul “scan-and-go”, al oricarui document legat – carte, manual, caiet, lucrare de diploma, revista, etc. Constructia tip kiosk a scanerului de carte il recomanda pentru utilizare publica in salile de lectura ale universitatilor, bibliotecilor, arhivelor, si a oricaror institutii care detin colectii de carti si documente legate puse la dispozitia publicului (ex. Institutul National de Statistica, administratii publice, servicii de evidenta). Utilizatorii, fie studenti, cercetatori, operatori amatori, chiar si pensionari, pot opera scanerul printr-o singura apasare de buton. Conceptul de e-copier il face prietenos cu mediul inconjurator prin eliminarea risipei de hartie. Documentele pot fi transferate prin retea, salvate pe stick, prin FTP sau printate, dupa cum doreste utilizatorul. “Este prima inventie spre democratizarea accesului la informatie care imi place cu adevarat” a declarat Arhitectul Informațional Nicolaie CONSTANTINESCU

Participantii au putut sa testeze si scanner-ul de carte CopiBook, scanner de carte care este catalogat ca fiind cel mai bun din lume. CopiBook este scanner-ul de carte utilizat la realizarea Bibliotecii Digitale a Romanie (www.dacoromanica.ro) si a Bibliotecii Virtuale a Academiei Romane(www.biblacad.ro). Este singurul scanner de carte din lume ce scaneaza fara lumina, protejand la maxim documentele de patrimoniu si oferind utilizatorului un mediu de lucru placut fara al deranja vizual.

Z Spot Media SRL este distribuitorul exclusiv in Romania al producatorului francez de scanere de carte si solutii profesionale de digitizare si arhivare a documentelor legate -carti, manuscrise, incunabile, obiecte valoroase de patrimoniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *