Exclusiv in Diverta – sase volume de colectie cu cele mai bune filme ale anilor 60/70/80

Descopera cele sase volume de colectie, cele mai bune filme ale anilor ’60, ’70 si ’80 doar in magazinele Diverta. Fiecare volum contine 3 DVD-uri si are pretul de 99.90 lei

1.1. Bonnie si Clyde – Editie speciala 2 discuri

Bonnie and Clyde

Regie: Arthur Penn

Actori: Warren Beatty, Faye Dunaway, Gene Hackman

Gen: Actiune, Biografic

Anul: 1967

Premii: 1968 – 2 Premii Oscar pentur Cea mai buna actrita intr-un rol secundar si Cea mai buna realizare cinematografica. Alte 8 nominalizari la Oscar si 7 nominalizari la Globul de Aur.

Sinopsis:
Bonnie Parker are o viata plictisitoare si vrea o schimbare. Are parte de aceasta schimbare cand il intalneste pe fermecatorul, fost detinut, Clyde Barrow. Clyde planuieste sa duca o viata in afara legii care sa il introduca in istorie. Cei doi se indragostesc si incep sa puna in aplicare planurile criminale, faptele lor ajungand din Oklahoma pana in Texas. Ei jefuiesc cu pricepere banci mici , devenind astfel cunoscuti in toata tara. Oamenii sunt mandrii ca au fost jefuiti sau tinuti prizonieri de carte Bonnie si Clyde; pentru acestia cei doi criminali au curajul sa faca ceea ce nimeni nu indrzneste. Insa pentru lege, ei sunt niste hoti nemilosi care merita sa fie impuscati.

1.2. Toti oamenii presedintelui

All the President’s Men

Regie: Alan J. Pakula

Actori: Dustin Hoffman, Robert Redford, Jack Warden, Martin Balsam

Gen: Drama, Istoric, Thriller

Anul: 1976
Sinopsis:
O poveste cu detectivi nemaipomenit de antrenanata. In cladirea Watergate, lumina este aprinsa si patru talhari sunt prinsi asupra faptului. In acea seara au avut loc evenimente care l-au facut pe presedinte sa plece mai devreme. Reporterii de la Washington, Bob Woodward (Robert Redford) si Carl Berstein (Dustin Hoffman) afla povestea si o analizeaza pe toate partile, avand indoieli, refuzand sa creada, fiind descurajati. Povestea lor are ca subiect Toti oamenii presedintelui. Regizat de Alan J. Pakula si bazat pe cartea lui Woodward si Berstein, filmul a castigat patru premii Oscar in 1976 (pentru “Cel mai bun actor in rol secundar”/ Jason Robards, “Cea mai buna adaptare a unui scenariu” / William Goldman, “Cea mai buna scenografie” si “Cel mai bun sunet”). Pe langa povestea in sine, filmul analizeaza si stilul de lucru al jurnalistilor, a caror misiune este sa puna mana pe subiecte puternice – si sa obtina adevarul.

1.3. A fost odata in America

Once Upon A Time In America

Regie: Sergio Leone

Actori: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Tuesday Weld, Treat Williams

Gen: Actiune, Drama

Sinopsis:
Cand erau baieti au jurat ca vor muri unul pentru celalalt. Ca barbati, au si facut-o. O poveste epica, remarcabila a unui grup de tineri gangsteri evrei din New York, care a supravietuit prohibitiei. Ei se reintalnesc dupa 35 ani si incearca sa se salveze. Filmul poate fi privit si ca o poveste a unui om care este in razboi cu el insusi. David „Noodles” Aaronson (de Niro) este un criminal salbatic si neindurator, dar iubitor si cald in acelasi timp. Conflictul firii sale il constituie Deborah, femeia pe care o iubeste si care incearca sa il schimbe. Desi ea este singurul lucru pur si sincer din viata lui, Noodles nu ezita sa o violeze in momentul in care vrea sa il paraseasca. De aceea „Once Upon a Time in America” nu este doar un film cu si despre gangsteri. Este si o introspectie analitica in sufletul lui Noodles.

Volumul II

2.1. Dulcea pasare a tineretii

Sweet Bird of Youth

Regie: Richard Brooks

Actori: Paul Newman, Geraldine Page, Rip Torn

Gen: Clasic, Drama

Anul: 1962
Sinopsis:
Dulcea pasare a tineretii / Sweet Bird of Youth este povestea chipesului Chance Wayne (Paul Newman) care nu a devenit niciodata un star de Hollywood, asa cum a visat, dar a fost intotdeauna un star pentru doamne. Acum, intors in linistitul sau orasel natal de pe Coasta Golfului, este implicat in doua relatii sentimentale; cu o fosta regina a filmului, dependenta de droguri si alcool si cu fata pe care a lasat-o in urma…in multe necazuri. Paul Newman si actrita nominalizata la Oscar pentru „Cea mai buna actrita” – Geraldine Paige impreuna cu Rip Torn si Madeleine Sherwood isi recreeaza rolurile lor de pe scena iar Ed Begley il portretizeaza intr-un rol pentru care a castigat Oscarul pe coruptul sef politic al orasului. Ecranizarea piesei de succes este semnata de Tenesee Wiliiams, piesa care a fost un hit pe Broadway: Sex. Money. Hipocrisy. In opera lui Williams, Chance duce o batalie cu proprii demoni intr-o incercare disperata de a-si indrepta viata sa irosita si de a-si regasi Dulcea pasare a tineretii / Sweet Bird of Youth.

2.2. Zbor deasupra unui cuib de cuci – Ed. Sp. 2 discuri

One Flew Over The Cuckoo’S Nest

Regie: Milos Forman

Actori: Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield, Michael Berryman, Peter Brocco

Gen: Clasic, Drama

Anul: 1975
Sinopsis:
Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se indragosteste de o fata de 15 ani si ajunge in inchisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface ca ar fi nebun si reuseste sa fie trimis intr-un azil. Dar constata ca nici in acest loc viata nu este deloc usoara. Asistenta – sefa, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedeste a fi mult mai periculoasa decat bolnavii pe care ii persecuta. In dorinta de a incalzi putin atmosfera apasatoare din ospiciu, McMurphy ii corupe pe colegii lui la jocuri de carti si de basket, reusind astfel sa ii mai scoata din starea lor generala de letargie. Dar iarasi apar complicatiile. McMurphy da o petrecere, care se sfarseste din pacate tragic: unul dintre internati se sinucide si necazurile incep sa se tina lant.

2.3. Platosa de metal

Full Metal Jacket

Regie: Stanley Kubrick

Actori: Matthew Modine, Adam Baldwin, Vincent D’Onofrio

Anul: 1987
Sinopsis:
Filmul reda experienta razboiului din Vietnam, traita de un grup de voluntari in Marina americana. Prima parte reprezinta antrenamentul de lupta al soldatilor, iar partea a doua se petrece in Vietnam.

Volumul III

3.1. Splendoare in iarba

Splendor in the Grass

Regie: Elia Kazan

Actori: Natalie Wood, Warren Beatty, Gary Lockwood

Gen: Clasic, Drama, Romantic

Anul: 1961
Sinopsis:
Deane (Natalie Wood intr-o prestatie nominalizata la Oscar care a facut-o pe actrita sa se indrepte spre roluri complexe ca adult) este o tanara hotarata sa faca ce e bine in orasul ei din Kansas, in anii 1920. Dar sentimentele pe care le are fata de

iubitul ei Bud (debutantul Waren Beaty) sunt prea puternice. Curand, insa, conflictul dintre comportamentul respectabil si dorinta il va aduce pe Bud la un colaps fizic, iar pe Deane in pragul nebuniei. Regizorul Elia Kazan l-a incurajat pe William Inge (Bus Stop, Picnic), castigatorul unui premiu Pulitzer, sa transforme o poveste reala pe care o auzise in Midwest, intr-un scenariu de Oscar. Rezultatul, Splendoare in iarba, ramane astazi la fel de poetic, impresionant si puternic ca in urma cu doua generatii.
3.2. Moarte la Venetia

Death in Venice

Regie: Luchino Visconti

Actori: Dirk Bogarde, Marisa Berenson

Gen: Clasic, Drama

Anul: 1971
Sinopsis:
Bazat pe nuvela omonima a autorului Thomas Mann, filmul “Morte a Venezia” urmareste un compozitor german din Munchen pe nume Gustav von Aschenbach, care calatoreste spre o statiune de pe litoralul venetian in vara anului 1911 pentru a se relaxa dupa o perioada prelungita de stress si pentru a-si trata boala cardiaca de care sufera. Cazandu-se la luxosul hotel Lido, atentia lui Gustav von Aschenbach este captata de catre o familie poloneza aflata in vacanta in Italia si mai cu seama de catre un baiat adolescent pe nume Tadzio, care intruchipeaza pentru el un ideal de frumusete fizica. Pasiunea obsesiva pe care o dezvolta pentru efeminatul si manipulativul Tadzio il determina pe compozitorul german sa isi prelungeasca sederea la Venetia, in ciuda faptului ca orasul este amenintat de o epidemie mortala de holera.

3.3. Arma mortala 1

Lethal Weapon 1 D.C.

Regie: Richard Donner

Actori: Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey, Mitchell Ryan, Tom Atkins

Gen: Actiune, Comedie, Thriller

Anul: 1987
Sinopsis:
Filmul este povestea plina de adrenalina a prieteniei care se leaga intre doi politisti, Martin Riggs – un alb rebel si cam sarit care, de cand i-a murit sotia, se arunca in tot felul de actiuni riscante fara sa-i pese de viata, si Roger Murtaugh – politist de culoare. Familist convins, tatal unei fiice superbe pe nume Rianne, el tocmai a implinit 50 de ani, dar tot se mai gandeste ca ar fi putut fi medic. In numai 24 de ore, cei doi devin parteneri si trec impreuna printr-o nesfarsita cavalcada de aventuri; ucid mai multi baieti rai, supravietuiesc unei curse in desert, manuiesc toate armele posibile si imposibile, sar de pe cladiri, o salveaza pe Rianne, trec cu masina prin ziduri, sunt torturati, etc… Film plin de suspans, care tine incordat spectatorul de la inceput pana

la sfarsit. Capul tuturor atrocitatilor este un personaj amoral supranumit Generalul (Mitchell Ryan) care este ajutat de o bestie cu fata de om, calaul sau personal Joshua (Gary Busey). Arma Mortala 1 este considerat de multi cel mai bun film dintre cele patru realizate pana in prezent din seria cu acelasi nume. Accentele comice ale acestui thriller au contribuit din plin la succesul imens al filmului. Coloana muzicala a filmului ii apartine lui Eric Clapton.

Volumul IV

4.1. Doctor Zhivago

Doctor Zhivago
Regie: David Lean

Actori: Omar Sharif, Julie Christie, Rod Steiger

Gen: Clasic, Drama, Romantic

Anul: 1965
Sinopsis:
Una din cele mai bune productii ale tuturor timpurilor, filmul prezinta impactul revolutiei bolsevice asupra societatii rusesti. Filmul este vazut prin ochii unui medic/poet Yuri Zhivago.

4.2. Dupa-amiaza de caine

Dog Day Afternoon
Regie: Sidney Lumet

Actori: Al Pacino, John Cazale, Carol Kane

Gen: Drama, Thriller

Anul: 1975
Sinopsis:
Intr-o zi de vara, Sonny da buzna cu pistolul in mana intr-o banca din Brookly. El a pus la punct un plan minutios, pentru ca iubitul lui Sal are nevoie de o operatie de schimbare de sex, dar totul merge prost. Cu cat nervosul Sonny ramane mai mult in banca, tinand ostatici clientii si functionarii, cu atat afara creste multimea curiosilor si numarul politistilor. Alternand amenintarile ca va executa prizonierii cu gesturi prin care incearca sa le castige increderea, la un moment dat comandand pizza pentru ei, Sonny reuseste chiar sa se faca simpatic celor de afara, strigand sloganuri impotriva autoritatilor, Attica! Attica! Attica!. Pana cand se afla ca e bisexual, clipa in care e parasit de majoritate, dar incepe sa fie aclamat de membrii grupului pentru drepturile homosexualilor… Extraordinar recital actoricesc al lui Al Pacino in rolul gangsterului pervers.

4.3. Afaceri riscante

Risky Business
Regie: Paul Brickman

Actori: Tom Cruise, Rebecca De Mornay, Joe Pantoliano

Gen: Comedie

Anul: 1983
Sinopsis:
O comedie americana clasica (Stephen Schaefer, US), Afaceri Riscante sarbatoreste farmecul tineretii, la 25 de ani. Ca orice adolescent hotarat – lasat singur acasa de catre parinti – care devine constient de partea sa salbatica, Tom Cruise a prins avant in lumea vedetelor. Rebecca De Mornay debuteaza cu un rol dinamic, ca o centralista libertina, care apare in calea lui Cruise. Cei doi, impreuna cu un scenriu perfect si regia ireprosabila a lui Paul Brickman, au facut din filmul Afaceri Riscante “o afacere de prima clasa” (People).

Volumul V

5.1. Duzina de ticalosi

The Dirty Dozen

Regie: Robert Aldrich

Actori: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes

Gen: Actiune, Comedie, Drama, Razboi

Anul: 1967
Sinopsis:
Sunt condamnati, psihopati, natarai, ratati, dar si campioni in topul box office al cinematografiei. Dupa zeci de ani de la aparitie, filmul Duzina de ticalosi ramane piatra de temelie a filmelor de actiune. Lee Marvin este un maior dur care se inroleaza voluntar in armata pentru a conduce un pluton de oameni inadaptazi social intr-o misiune sinucigasa impotriva armatei naziste. Intr-un film regizat de Robert Aldrich (The Longest Yard) Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Trini Lopez, Telly Savalas, Donald Sutherland si Clint Walker sunt cativa dintre cei 12 condamnati care isi vor castiga libertatea daca supravietuiesc. Nominalizat la 4 premii Oscar, Duzina de ticalosi a castigat premiul pentru Cele mai bune efecte sonore.

5.2. Portocala mecanica

A Clockwork Orange

Regie: Stanley Kubrick

Actori: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, Adrienne Corri

Gen: Actiune, Drama, SF, Thriller

Anul: 1971
Sinopsis:
In Anglia viitorului apropiat, o banda de tineri se distreaza in fiecare seara batand si violand victime fara ajutor. Alex, unul dintre baietii din banda, dezaproba o parte din cele intamplate, asa ca ai lui il abandoneaza in mainile politiei. Este incarcerat, dar pentru a-si reduce pedeapsa, este de acord cu un tip de tratament prin care ii este “spalat” creierul si astfel este schimbat – ajunge sa urasca violenta si tot ceea ce presupune ea. Insa dupa ce este eliberat, vechii sai prieteni il asteapta, iar revederea nu promite a fi prea placuta

5.3. City Heat

Politist si detectiv

Regia: Richard Benjamin

Cu: Clint Eastwood, Burt Reynolds

Gen: Acţiune, Comedie

Anul: 1984
Sinopsis:
Kansas City, 1930. Partenerul detectivului particular Mike Murphy este batut cu bestialitate de mafiotii locali. Ca urmare a acestui incident, politia se mobilizeaza sa lupte impotriva mafiei.

Volumul VI

6.1. Luke, mana rece

Cool Hand Luke

Regie: Stuart Rosenberg

Actori: Paul Newman, George Kennedy, Dennis Hopper, Strother Martin, Clifton James

Gen: Clasic, Drama

Anul: 1967
Sinopsis:
Luke, mana rece / Cool Hand Luke este un filme despre pacat sau nonconformism. Sentinta: puscaria. Paul Newman interpreteaza unul dintre rolurile sale preferate in Luke, mana rece / Cool Hand Luke – singuraticul care nu vrea – sau nu poate – sa se adapteze regulilor captivitatii. Acest rol pune in evidenta si interpretarile anterioare ale lui Newman: Luke este fel ca The Hustler, dar fara visul victoriei, la fel ca Harper, dar fara misiune morala, la fel ca Hud, dar fara tatal pe care sa il sfideze. “Da-i unui actor un script bun si el va schimba lumea”, a spus Newman, dupa ce a declarat ca scenariul de la Luke, mana rece / Cool Hand Luke ca este cu siguranta cel mai bun pe care l-a citit. “Luke este rece si indiferent, dar nu poate invinge sistemul pe care il dispretuieste”. Acesta este motivul pentru care si scenariul este atat de bun: co-scenaristul Donn Pearce a petrecut doi ani din viata in puscarie. Distributia este coplesitoare, incluzandu-i pe George Kennedy, castigator de premiu Oscar cu rolul Dragline, este cel ce il ajuta pe Paul Newman sa supravietuiasca in puscarie. Strother Martin este capitanul care ii reproseaza lui Luke celebrul citat: “Ceea ce avem aici este… imposibilitatea de a comunica”. Dar in acest film nu este vorba de asa ceva. Cu replici inteligente si o poveste foarte buna, Luke mana rece / Cool Hand Luke este un succes rasunator.

6.2. Crimele din Mica Italie

Mean Streets
Regie: Martin Scorsese

Actori: Robert De Niro, Harvey Keitel, David Proval

Gen: Actiune, Drama, Politist

Anul: 1973
Sinopsis:
Viitorul e asigurat pentru Tony si Michael, care conduc un intreg cartier, prin tocmelile din baruri si manevrarea unor afaceri ilegale pe strzile raufamate ale Micii Italii din New York. Pentru Charlie viitorul este mult mai incert si intunecat. Fiind un bijnitar marunt, lucreaza pentru unchiul sau, colectand datoriile debitorilor intarziati. Probabil ca e prea amabil ca sa aiba succes. Este indragostit de o tanara cu care unchiul lui nu este de acord din cauza epilepsiei de care sufera. In acelasi timp, nu este de

acord nici cu prietenul sau cel mai bun, Johnny Boy, un psihopat care isi baga toate cunostintele in probleme deoarece nu prea face diferenta intre bine si rau. O incercare esuta de a evada ii implica pe toti intr-o incaierare care s-ar putea sa le “asigure” viitorul.

6.3. Moonwalker

Michael Jackson – Moonwalker

Regie: Jerry Kramer, Jim Blashfield, Colin Chilvers

Actori: Michael Jackson, Mick Jagger, Brandon Quintin Adams, Kellie Parker, Sean Lennon

Gen: Muzica pe DVD

Anul: 1988
Sinopsis:
Stii muzica lui. Ii cunosti miscarile. Acum e momentul sa il cunosti pe Michael Jackson asa cum nu l-ai mai cunoscut vreodata: in filmul Moonwalker, o aventura muzicala magica ce te va purta pana pe Luna si inapoi, alaturi de cel mai cunoscut cantaret al planetei! Cu adevarat o bijuterie pentru orice colectionar, Moonwalker aduce laolalta cele mai bune videoclipuri ale lui Michael Jackson, filmari rare din primele sale aparitii alaturi de trupa Jackson 5 cat si filmari din concerte si de la Premiile Grammy. Pe acelasi DVD puteti viziona si un film de aventuri scris chiar de Michael Jackson, o privire unica in mintea acestui geniu al muzicii. Fiti atenti la aparitiile surprinzatoare ale unor personalitati ca Joe Pesci, Mick Jagger, Sean Lennon, Elizabeth Taylor si multi altii!

One thought on “Exclusiv in Diverta – sase volume de colectie cu cele mai bune filme ale anilor 60/70/80”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *