Festivalul International de Teatru de la Avignon Off

Trupa castigatoare a concursului “Gala Teatrului Tanar” organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, va reprezenta in acest an Romania la cea de-a 64-a editie a Festivalului International de teatru de la Avignon Off, din Franta, cu spectacolul “Exil in pamantul uitarii”. Festivalul de la Avignon se va desfasura, anul acesta, intre 8 si 30 iulie 2010 si va avea un caracter “mai muzical” si “mai coregrafic” ca niciodata, spun organizatorii. Printre cele 1.100 de spectacole, prezente in sectiunea off a festivalului, se va afla si spectacolul “Exil in pamantul uitarii”, castigator al Marelui Premiu, in cadrul editiei din 2010 a Galei Tanarului Actor, organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Premiul, in valoarea de 100.000 de dolari este destinat acoperirii costurilor de participare la festivalurile de teatru organizatre pe importante scene ale Europei.

Spectacolul reprezinta o formula complexa de teatru-dans, in care formele noi, teatru contemporan, multi-media, manuirea de obiecte si marionete isi gasesc cea mai exploziva expresie si este realizat cu ocazia implinirii a 65 de ani de la moartea scriitorului Barbu Fundoianu. Acesta foloseste intr-o maniera inedita textele sale scrise in lagarul in care a fost aruncat din intamplare exact in 1944, la terminarea razboiului.

Distributia, regia si coregrafia spectacolului apartin unor tineri deosebit de talentati, apreciati de actori renumiti ai teatrului romanesc, membri ai juriului Galei Teatrului Tanar. Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihaita, Virgil Ogasanu, Mircea Diaconu, regizorul Radu Afrim si criticul de teatru Ion Cocora au fost cei care au desemnat, pe 6 mai 2010, trupa castigatoare a concursului Gala Teatrului Tanar.

Festivalul de la Avignon este primul dintre cele la care va fi reprezentat spectacolul Andreei Tanasescu si al tinerilor sai colegi. Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei este onorata sa sustina acest proiect.

One thought on “Festivalul International de Teatru de la Avignon Off”

  1. Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un traffic analytics, este vorba de http://www.WTStats.com.
    Putem sa oferim urmatoarele:
    Complet gratuit!
    Nu avem reclame ascunse in codul de tracking.
    Statistici in timp real. Traficul este monitorizat in fiecare secunda.
    Statistici organizate pe perioade de timp: zile, stapamani, luni.
    Statistici legate de referreri.
    Statistici despre browserele folosite de catre vizitatori.
    Statistici despre sistemul de operare folosit de vizitatori.
    Detalii despre rezolutiile folosite de catre vizitatori.
    Fara limitari de date. Nu vom sterge sau limita niciodata statisticile dumneavoastra.
    100% Privat. Pretuim intimitatea dumneavoastra, de aceea statisticile pot fi facute private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *