Fata de hartie, Guillaume Musso – lansare la Gaudeamus

Editura ALL lanseaza vineri, 19 noiembrie, ora 17.00, romanul Fata de hartie de Guillaume Musso. Prezinta Liliana Urian (traducatoarea romanului) si Alexandra Rusu (editor coordonator fictiune). Un fragment din roman va fi pus in scena de actorul Mihai Baranga, impreuna cu coregrafii Violeta Dumitrascu si Mircea Ghinea. Evenimentul va avea loc in standul Editurii ALL din Pavilionul Central Romexpo.

,,Un roman ca un spectacol de magie. O pendulare delicata ca zborul unei pasari intre real si imaginar. Cand ne asteptam mai putin, scriitorul ne striga din oglinda, ca sa ne aminteasca un lucru esential: viata este un roman. Le Parisien

Despre carte
Un scriitor celebru in pana de inspiratie. O fata frumoasa si rebela. O intalnire imposibila Daca el nu mai scrie, ea va muri. Astfel incepe o calatorie halucinanta, in care Tom trebuie sa-si recapete inspiratia, ca sa poata salva viata femeii de care tocmai se indragosteste. Exploziva si plina de umor, cu accente de comedie romantica si thriller, Fata de hartie sfideaza orice scenariu previzibil.
,,Dintre toate personajele pe care le-am creat, Billie este preferata mea. Ii simt atat de tare lipsa, dupa ce am terminat de scris romanul, incat s-ar putea spune ca sunt indragostit! Guillaume Musso

Despre autor

Romanele lui Guillaume Musso s-au vandut in peste 7 milioane de exemplare si au fost traduse in 33 de limbi

Guillaume Musso (nascut in 1974) este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Se prezinta simplu: ,,Guillaume Musso, nascut la Antibes, romancier. Inca de la varsta de zece ani a fost sigur ca va scrie romane. Mama lui, bibliotecara, i-a trezit gustul pentru literatura, hranindu-l cu ,,Proust la biberon. La varsta de 19 ani, Musso a plecat in Statele Unite ale Americii, unde a petrecut cateva luni, indragostindu-se de New York. S-a intors in Franta plin de idei pentru romanele sale, iar dupa ce si-a luat diploma in stiinte economice la Universitatea din Nisa, a fost timp de zece ani profesor de economie si stiinte sociale.
A debutat in anul 2001, cu romanul Skidamarink. Ideea romanului care i-a adus celebritatea (Et Aprs, 2004) i-a venit dupa ce a trecut printr-o experienta terifianta: la 24 de ani, a suferit un grav accident de masina, care l-a facut sa reflecteze la sensul vietii si la posibilitatea ca ea sa se sfarseasca pe neasteptate. Urmatoarele romane Sauve-moi (2005), Seras-tu l? (2006), Parce que je t`aime (2007), Je reviens te chercher (2008), Que serais-je sans toi? (2009), La fille de papier (2010) au fost la fel de bine primite de public, unele fiind in curs de adaptare cinematografica. Cartile sale s-au vandut in aproape 6 milioane de exemplare si au fost traduse in peste 40 de limbi.

Va asteptam la standul Editurii ALL din Pavilionul Central ROMEXPO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *