“Fenomenul Putin”- cadou de la Financiarul

Financiarul si Editura Litera va ofera vineri, 6 februarie, o analiza stralucita a “fenomenului” Putin si a rolului-cheie pe care Rusia il joaca pe scena politicii mondiale. “Oricine il subestimeaza pe dl. Putin, fie ca e din Vest, fie din Rusia, o face pe propriul risc”, este avertismentul pe care Michael Sturmer, reputat istoric si analist politic, il da cititorilor sai in cartea “Putin si noua Rusie”. Volumul este o relatare autorizata si documentata, din interiorul sistemului, despre “tarul de la Kremlin”, o analiza inteligenta si argumentata a schimbarilor pe care “Era Putin” le-a adus Rusiei, si in egala masura o lectura captivanta, provocatoare si incitanta pentru cititorul obisnuit.

Barbatul cu privirea de gheata, temut de marile puteri ale lumii, in prezent primul ministru al Rusiei, s-a nascut in 1952 la Sankt Petersburg, iar biografia sa este fascinanta. Nepot al bucatarului lui Lenin si Stalin, absolvent al Universitatii de Drept din orasul natal, maestru de judo, vorbitor a trei limbi straine, fostul membru KGB a condus destinele celei mai intinse tari de pe glob intre 2000 si 2008, in calitate de presedinte. A fost desemnat de prestigioasa revista Time “personalitatea anului 2007” pentru extraordinara pricepere de lider si pentru ca a redat Rusiei demnitatea si forta politica pe plan international.

Care este in prezent interesul sau national? Avem astazi Rusia pe care o meritam? Va deveni Rusia o forta de stabilitate sau una producatoare de turbulente? Incotro merge Rusia dupa “Era Putin”? Sunt doar cateva dintre subiectele pe care Michael Sturmer le-a discutat, fata in fata, cu cel considerat unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Dincolo de politicianul abil si tacticianul desavarsit, fostul presedinte este pentru Sturmer un comunicator stralucit si un manipulator siret.

“Sa vorbesti cu Putin este o experienta inegalabila. Nu exista nici un secretar care sa ia notite si cu atat mai putin vreun consilier care sa intervina din cand in cand. Putin este omul care vede in mare, dar caruia nu ii scapa nici amanuntele, punand fiecare detaliu intr-un context mai larg, mai ales cand e vorba de petrol, gaz si conducte. Dar este si un manipulator siret. Comunicarea, a spus el odata, este profesia sa”, afirma Sturmer in cartea sa.
Michael Sturmer, profesor de istorie, fost consilier in anii ’80 al cancelarului Helmut Kohl, s-a impus ca unul dintre cei mai reputati analisti ai situatiei politice actuale. Este corespondent al cotidianului berlinez “Die Welt” si autor al mai multor carti, dintre care “The German Empire, 1870-1918” si “Allies Divided”,

Pachetul ziar + carte “Putin si noua Rusie” costa 12 lei si se distribuie impreuna cu editia din 6 februarie a Financiarului.

“Putin si noua Rusie” este un best-seller international pe care Financiarul, cel mai tanar cotidian economic, il ofera cititorilor sai. Alaturi de Almanahul Crizei si Ghidul Marilor Contribuabili, Financiarul a lansat proiecte editoriale distincte si de anvergura: colectia de articole Harvard Business Review, Enciclopediile Marea Istorie Ilustrata a Lumii si Descopera Lumea plus colectia Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a Intact Media Group.

www.financiarul.com

2 thoughts on ““Fenomenul Putin”- cadou de la Financiarul”

  1. Am cautat mai multe zile la rand cartea si din pacate nu la toate chioscurile se gaseste saptamanalul “Financiarul” astfel ca am ramas fara aceasta carte minunata ! asta e poate o vad prin librarii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *