”Funky Business Forever” – carte antidot pentru gandirea comoda

Incepand de luni, 15 iunie 2009, puteti citi cea mai recenta carte semnata de profesorii suedezi Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale. Funky Business Forever apare la Editura Publica si este sustinuta de Money Express si Radio Guerrilla. Publicata oficial la mijlocul lui 2008, Funky Business Forever pare sa depeasca succesul primelor doua volume care au consacrat atitudinea “funky” in business: inovatie, indrzneala, tehnologie, sentimente.

Autorii reanalizeaza temele abordate in primele doua carti – Funky Business si Karaoke Capitalism – constatand ca “uneori ne-am dovedit mai putin vizionari dect ne imaginasem noi. De exemplu, China se remarca printr-o absenta notabila. Am renuntat la o multime de exemple, am actualizat cifrele ori de cte ori s-a impus si am adugat un comentariu acolo unde gandirea noastra a evoluat – sau unde lucrurile au evoluat de la sine.”

Funky Business Forever este o carte despre ceea ce e nou in economie, si nu despre noua economie. Este o analiza pe orizontala care aduce laolalta schimbarile din diverse domenii, niveluri sociale, regiuni pentru a realiza o imagine de ansamblu a prezentului.

Prezentul este dominat de o schimbare majora de climat. Pe langa incalzirea globala, si sistemele sociale si economice sufera modificari similare din cauza cantitatii enorme de informatii care circula liber si incontrolabil. Printre efecte: inmultirea democratiilor, transformarea pietelor in conversatii unde se schimba informatii pentru a stabili pretul unui produs, destramarea puterii statului si inlocuirea lui de catre puterea metropolelor, internationalizarea, globalizarea. Forta conducatoare? Autorii sunt de parerea ca tehnologia este forta cheie. “Politica bate intotdeauna afacerile, dar tehnologia bate intotdeauna politica.”

“Funky Business Forever este o carte care te inspira si iti ofera instrumente de orientare in tumultul schimbarilor actuale. Ne bucuram ca am reuist sa lansam cartea pe piata romaneasca la scurt timp dupa aparitia ei oficiala si suntem convinsi ca va fi apreciata de public.” a declarat Bogdan Ungureanu, directorul editurii Publica.

Lansarea va avea loc in cadrul Salonului de carte Bookfest, pe 20 iunie la ora 15:00 la standul editurii Publica.
Invitati pentru a discuta despre carte sunt: Doru Frolu – Partener DC Communication, Sorin Tranca – Managing Partner Friends Advertising, Bogdan Ungureanu – Executive Manager Publica si Bogdan Naumovici – Creative Director 23 Communications Ideas (TBC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *