Gavin Bowd, Paul Morand si Romania

Lucrarea istoricului Gavin Bowd este o patrunzatoare introspectie in Romania secolului al XX-lea, in societatea si in istoria romaneasca de atunci; timp de trei decenii, acestea s-au aflat in vizorul observatorului perspicace si al scriitorului de talent care a fost francezul Paul Morand. Gavin Bowd preda la Universitatea St. Andrews din Scotia. A publicat eseuri despre poezia lui Guillevic si literatura scotiana contemporana, despre comunismul francez si raporturile franco-romane. Este, de asemenea, traducator si autor de poezie si opere de fictiune.
Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Editura CORINT JUNIOR, parte componentă a Grupului Editorial Corint, publică literatură pentru copii şi tineri scrisă de autori clasici, dar mai ales contemporani, de renume mondial, cu milioane de cărţi vândute. De asemenea, autorii români de profil ocupă un loc aparte în programul nostru editorial.

Editura Corint, parte componenta a Grupului Editorial Corint, va invita la Gaudeamus, unde va avea loc lansarea unei carti-marturie pentru Romania interbelica. Va invitam joi, 20 noiembrie 2008, ora 17.00, la Targul de carte Gaudeamus, la standul Grupului Editorial Corint, unde vor povesti despre Paul Morand si despre Bucurestiul interbelic: Prof. dr. Zoe Petre si dl. Serban Papacostea, membru corespondent al Academiei Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *