Guido Cervo, Semnul lui Attila

Semnul lui Attila este un roman istoric impresionant despre confruntarea dintre civilizatie si barbarie si despre declinul unui imperiu.  Actiunea se petrece in perioada cind declinul Imperiului Roman de Apus devenise o realitate imposibil de evitat. 451 d.Hr: dupa un lung si singeros razboi in Galia, armata romana, alaturi de aliatii sai, vizigotii, se afla in fata celei mai mari amenintari ce a planat vreodata asupra Cetatii celor sapte coline.

Sute de mii de soldati se infrunta pe Campi Catalaunici, intr-o batalie ce va marca pe vecie istoria Europei. Doua armate imense, doi mari conducatori capabili de a-si insufleti soldatii si de a-i face sa-si dea viata fara nici o ezitare, doi barbati pe care ii uneste acelasi simt al onoarei, dar ii despart razboiul si frumosul chip al unei femei temerare si misterioase. Un roman istoric ce reda cu un uimitor realism atmosfera acelei epoci apocaliptice care a marcat inceputul declinului pentru odinioara maretul Imperiu Roman.

„Semnul lui Attila este cel mai recent roman istoric al lui Guido Cervo, caruia trebuie sa-i recunoastem capacitatea de a captiva cititorul printr-un dozaj potrivit al elementelor necesare unui maestru al acestui gen: aventura, misterul, intriga, tradarea si razbunarea, inevitabilul element pasional, visul ce reveleaza profunzimea si nevoile nepotolite ale sufletului…” (Enzo de Canio)

Guido Cervo, profesor de drept si istorie, traieste si scrie la Bergamo. Este cunoscut pentru seria sa de romane istorice, printre care mentionam L’Onore di Roma, Il legato romano si La legione invincibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *