Incepe saptamana VAGABONDULUI MILIONAR!

“VAGABONDUL MILIONAR” de Vikas Swarup, cartea al carei titlu este acum pe buzele tuturor, ajunge in librarii pe 10 martie. Deja un bestseller international, cartea care a inspirat faimosul film “Slumdog Millionaire” se pregateste sa cucereasca si Romania.

Tradus in 40 de limbi, romanul lui Swarup apare in Romania la foarte tanara editura Taj Books & Media. Titlul se bucura de ingrijirea unei echipe de profesionisti ai presei si condeiului, care au condus un veritabil tur de forta pentru a cumpara drepturile de publicare, a traduce, redacta si promova cartea intr-un timp record. Traducerea este semnata de cunoscutul critic de film, jurnalist si traducator Irina Margareta Nistor iar editorul este Adelina Patrichi (scriitor si realizator, in anii ’90, al emisiunii ‘Cultura in lume’), al carei nume este iremediabil legat de India si de literatura indiana de calitate.

Prima lansare a cartii are loc miercuri 11 martie, la ora 12, la magazinul Diverta Magheru. La eveniment va participa Excelenta Sa dl Debashish Chakravarti, ambasadorul Indiei in Romania, “coleg” de breasla cu scriitorul Vikas Swarup, la randul sau diplomat de cariera.

A doua lansare a cartii va avea loc la Cinema Studio, Cinematograful Uniunii Cineastilor din Romania, in prima zi de proiectie cu public a filmului, si anume vineri 13 martie, la ora 20:00. In cadrul evenimentului care se va desfasura sub titlul “Seara Indiana”, inainte de proiectia filmului cinefilii vor avea ocazia sa afle pe scurt povestea cartii si sa o cumpere pe loc, la un pret promotional.

Tot ceea ce a fost atins de aceasta carte magica s-a prefacut in aur! Povestea tanarului orfan care a crescut in mahalalele Mumbaiului si apoi a castigat potul cel mare la un concurs indian echivalent cu emisiunea ‘Vrei sa fii miliardar’, a declansat o avalansa de premii literare, radiofonice, cinematografice. Iata cateva dintre ele:

CARTEA:
– Boeke Prize 2006
– lista scurtă a Commonwealth Award 2006
pentru Cea mai buna carte de debut
– premiul Publicului
(Salon du Livre, Paris 2007)
– numita de lantul de librarii Kingstone (Taiwan)
cea mai influentă carte a anului 2008
– inclusa de Exclusive Books între
cele 101 de Carti de citit inainte să mori
– nr 1 Bestseller in mai multe tari, printre care Israel
(peste 70.000 exemplare vandute)

AUDIO-BOOK-ul:
– Audie Award 2006
– Benjamin Franklin Award de excelentă 2006

ADAPTAREA RADIOFONICA: Sony Award pentru drama,
cel mai important premiu pentru o dramatizare radio

FILMUL: Slumdog Millionaire, ecranizarea cartii, a cucerit lumea, adunand premii peste premii: dupa primirea a 3 British Independent Film Awards si a Premiului publicului la Toronto Film Festival, dupa adjudecarea a 4 Globuri de Aur si a 7 premii Bafta, a urmat asaltul la Oscar, ultima reduta, unde a adunat nu mai putin de 8 statuete de aur.

Ca si filmul, cartea “ameninta” sa devina un cult…

“Atinsa” de aceasta carte fermecatoare, aclamata de criticii din toata lumea, editura Taj Books & Media s-a “molipsit” de aurul ei.

Este randul cititorilor sa primeasca aurul…

TAJ BOOKS & MEDIA, editura care si-a ales ca slogan O NOUA DINASTIE IN MAREA LITERATURA, a reusit, desi deschisa cu doar sapte luni in urma, sa se impuna pe piata de carte din Romania, publicand literatura de cea mai buna calitate. Adelina Patrichi este cea care l-a descoperit pentru publicul roman pe scriitorul indian Amitav Ghosh, cand acesta era un nume total necunoscut in Romania si nu intrase inca in cursa pentru Booker. Alegerile editurii s-au dovedit mai mult decat inspirate; ele se bazeaza pe o indelunga legatura a directorului editorial cu literaturile si civilizatiile lumii, dar si pe o documentata si vie legatura a fostei jurnaliste TV cu India si lumea orientala. Este motivul pentru care alegerile editurii TAJ BOOKS & MEDIA nu se bazeaza pe o loterie literara, ci pe un al saselea simt… simtul cartilor!

Pana ce saitul editurii (www.editurataj.ro, acum in constructie) se va deschide, vizitati-ne la www.editurataj.bizoo.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *