Rendez-vous de Christine Angot, lansare de carte in prezenta autoarei

Christine Angot se va afla la Bucureşti în perioada 7 – 10 martie 2009, pentru lansarea romanul Rendez-vous – distins cu Prix de Flore 2006.
• 9 martie 2009, ora 19:00 – lectură bilingvă, cu acompaniament muzical, la Institutul Cultural Francez, Bdul Dacia, nr. 77
Realizată de Christine Angot (lectură în franceză) şi Andreea Anca Manzeleac (lectură în română). Tradus în limba franceză de Marieva Ionescu. Muzică: Mihai Iordache (saxofon)

• 10 martie 2009, ora 18:00 – lansarea romanului la librăria CĂRTUREŞTI Verona, Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13
Vor participa din partea Institutului Francez din Bucureşti, Dl Henri Lebreton
şi din partea Editurii LEDA, Dna Livia Szasz
Invitaţi: Simona Popescu (scriitoare), Cecilia Ştefănescu (scriitoare), Mihaela Spineanu (redactor-şef adjunct Elle), Florina Pârjol (critic literar), Ion Bogdan Lefter (critic literar), Dan-Silviu Boerescu (scriitor, director editorial Playboy), Alexandru Matei (critic literar).

„Un roman excelent, puternic, periculos, ciudat…” PHILIPPE SOLLERS

„Rendez-vous este o carte în care ni se oferă totul, deşi protagoniştii ei par a pierde, în acelaşi timp, totul: Christine (scriitoare) şi Éric (actor-personaj în tex¬tul unei scriitoare) trăiesc un lung rendez-vous ratat, dar cu atât mai fascinant. O carte atât pentru cei pasionaţi de poveşti de dragoste disecate până în cele mai mici detalii, cât şi pentru iubitorii de rafinamente textuale şi intertextuale.” MARIEVA IONESCU

„Un superb roman despre dragoste, Rendez-vous are pecetea înţelepciunii şi a clarităţii inedite… Cu forţe noi, autoarea lasă cuvintele să se reverse ca nişte lacrimi tăcute… Prinsă în mrejele disperării, Christine Angot se agaţă de cuvinte. Le încearcă puterea de salvare şi devotamentul. Pentru ca apoi să confirme că a reuşit: o privire în trecut te face puternic.” TELERAMA

Traducere din limba franceză de Marieva Ionescu
Format: 13 x 20 cm; 352 pagini
Preţ: 39,90 lei
Colecţia: Love & Life LEDA
„Rendez-vous reprezintă o reuşită pentru că este în întregime modern (prin scriitură şi farmec) şi în întregime clasic (prin personaje şi temă). Oare poate cineva să iubească (şi să se ştie iubit) fără să aibă încredere? Poate cineva să fie iubit (şi să iubească până la moarte) fără să ştie? Rendez-vous este o carte despre bărbaţi şi femei. Un meci de box fără lovituri. Un record mondial fără victorie finală.” JOURNAL DU DIMANCHE

Autoare de romane, povestiri şi piese de teatru, Christine Angot este una dintre cele mai îndrăzneţe, originale, dar şi controversate voci din peisajul literar francez actual. Printre scrierile sale se numără Incest (publicat în tra¬ducere românească la Editura Leda, 2008), Sujet Angot (1998), Une partie du coeur (2004), Le marché des amants (2008).

De consemnat un amănunt biografic interesant: născută Schwartz, Christine Angot are – pe linie maternă – rădăcini româneşti, bunicul său – un personaj pitoresc, carismatic, poliglot (vorbitor a 10 limbi), cu o viaţă furtunoasă de evreu rătăcitor – provenind de fapt din sudul României.

Partener media: revista ELLE

DE ACEEAŞI AUTOARE :

INCEST

Traducere de Marieva Ionescu
Format: 13 x 20 cm; 216 pagini
Preţ: 23,00 lei
Colecţia: Love & Life LEDA

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
Roxana Petrescu
PR Manager

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *