Inteligenta emotionala si stilurile de conducere la Editura Lumen

Dezvoltarea organizationala este esentiala actualmente pentru a atinge performante inalte in diferitele domenii de activitate. Autoarea Iulia Daniela Fodor prin volumul Inteligenta emotionala si stilurile de conducere propune cititorilor sa afle impreuna care sunt elementele cheie necesare pentru a obtine succesele organizationale. A conduce eficient si profitabil o organizatie este actualmente un vis, o necesitate dar si o finalitate aproape obligatorie. Piata organizationala a cunoscut o evolutie rapida si astfel managerii, liderii sau conducatorii trebuie sa fie la zi cu toate trucurile manageriale, teoretice sau practice. Autoarea sustine ca stilul de conducere reprezinta unul dintre factorii care conditioneaza in mod esential activitatile, procesele si fenomenele psihosociale din cadrul organzatiei exprimand sintetic modul relativ, stabil si specific al unui lider….

Pe parcursul a sase capitole autoarea Iulia Daniela Fodor prezinta diferite aspecte relationate cu inteligenta emotionala si stilurile de conducere aplicabile in secolul XXI. Volumul Inteligenta emotionala si stilurile de conducere, publicat la Editura Lumen, incepe cu o descriere detaliata a procesului de conducere al organizatiilor, prezentand si analizand anumite aspecte, precum functiile conducerii, diferitele stiluri organizationale, inteligenta emotionala a liderilor sau stresul specific conducerii unei organizatii.

Conducerea unei institutii/organizatii consta intr-un ansamblu de relatii sociale specifice, implicand procesele psihosociale de autoritate, putere, comunicare si influenta. Conducerea este un sistem ce se dezvolta continuu prin resursele umane, materiale sau financiare existente la nivelul acestui departament al unei organizatii.

Asa cum sustine si autoarea liderii adevarati impresioneaza, ei trezesc pasiuni si stimuleaza tot ce e mai bun in oameni. Un factor decisiv in aceasta ecuatie il poate avea inteligenta emotionala a individului, a liderului, lucru ce se doreste a fi testat si analizat in acest volum de specialitate al autoarei Iulia Daniela Fodor.

Liderii organizationali sunt cei care au mare impact emotional asupra subalternilor. Capacitatea lor de a canaliza inteligenta lor emotionala spre directiile cele mai potrivite ii ajuta sa functioneze si sa actioneze la cele mai inalte standarde, ii pozitioneaza la nivel de experti, de lideri de rang inalt, de profesionisti.

Autoarea mentioneaza totodata cainteligenta emotionala are aplicatii in toate domeniile vietii, deoarece a sti sa lucrezi si sa comunici cu oamenii este o abilitate de care nimeni nu se poate dispensa si cu atat mai mult aceasta este extrem de utila la nivel de management organizational. .. Pentru ca organizatia sa mearga bine este necesar sa se acorde atentie abilitatilor emotionale ale membrilor sai.

Acestea sunt doar cateva detalii care recomanda volumul autoarei Iulia Daniela Fodor, Inteligente emotionala si stilurile manageriale, publicat la Editura Lumen in iulie 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *