Intre timpuri, lansarea unui roman inedit al Catiei Maxim

Editura Tracus Arte va invita vineri, 10 decembrie, de la ora 19.00, in cafeneaua Muzeului National al Literaturii Romane (Bulevardul Dacia Nr. 12, aproape de Piata Romana), la evenimentul de lansare a noului roman al Catiei Maxim Intre timpuri. Vor prezenta volumul Traian T Cosovei, Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu.

Intre timpuri este un bildungsroman autohton care prezinta evolutia sinuoasa a caracterului și personalitatii unui personaj inocent fugit in Bucureștiul interbelic pentru a scapa de asprimile si chiar de anonimatul vietii la tara. Titlul volumului sugereaza chiar trunchierea si alterarea moralitatii unui personaj fortat de tranzitia istorica de la interbelic la comunism stalinist, comunism ceausist, prima parte a anilor 90 – sa isi modifice structura pentru a supravietui.

Catia Maxim debuteaza in 2007 cu romanul Inca un pas, aparut la editura Echinox, pentru a continua cu volumul de povestiri Clipe salvate (editura Nicol, 2008) si Ghici pe cine iubesc eu? (Semne-Artemis, 2009).

Intr-un interviu, Catia Maxim spunea despre romanul ei: Intre timpuri, se joaca cu timpurile verbale, pictand un univers apus exprimat prin amintirile inlantuite una in alta ca ochiurile unei plase, iar din cand in cand prezentul intervine cu o culoare estompata invaluita intr-o panza de tarana. Tudor redeseneaza la aproape nouazeci de ani trecutul incercand sa se lamureasca ce anume a contat in viata lui cel mai mult. E un roman care se scrie greu.

In cadrul lansarii actrita Doina Ghitescu va citi un fragment din roman.

Puteti citi blogul Catiei Maxim http://catiamaxim.wordpress.com/ si accesa siteul ei: www.catiamaxim.ro .
loredana@prwave.ro
http://catiamaxim.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *