Jane Green, Jemima J.

Jemima J. (1998) este povestea unei jurnaliste la modestul Kilburn Herald. Camuflata in haine lalii, Jemima J. – o tinara simpatica de dimensiuni impresionante – invidiaza talia de viespe si masurile perfecte ale colegei de birou, Geraldine, careia ii rescrie articolele. Jemima stie foarte bine ca este inteligenta, talentata, amuzanta si altruista, dar cine ar banui asta dincolo de barbia ei dubla si obrajii umflati? In plus, barbatul visurilor ei, Ben Williams, vedeta redactiei, o considera doar o prietena foarte buna si-atit.

Odata cu descoperirea navigatului pe internet, Jemima J. intra insa in vorba cu Brad, un tip din California cu ochi albastri si dinti stralucitori, fapt care ii permite sa-si inventeze o noua identitate: acum e JJ, tipa slaba si sexy, exact ca modelele pe care le decupeaza din revistele glossy. Dar, pentru ca Brad vrea sa o vada in carne si oase, Jemima uita de mincare si incepe sa mearga la sala, apropiindu-se in timp record de idealul fizic la care visa… ca sa descopere ca felul in care arati nu este de ajuns ca sa-ti asigure fericirea.

“Un roman extrem de amuzant despre ceva apropiat de inima oricarei femei stomacul.”(Woman\’s Own)

“Un roman care exploreaza cu ingeniozitate lumea unei jurnaliste foarte istete, foarte amuzante, foarte masive… Cititorii vor savura aceasta delicatesa si vor aprecia felul in care Jane Green descrie o anumita mentalitate californiana privitoare la bunastare, fericire si dragoste.” (USA Today)

Jane Green n-a fost o studenta stralucita, dupa cum ea insasi marturiseste. A descoperit scrisul imediat dupa absolvire, a lucrat ca jurnalista pentru diverse ziare nationale si reviste din Londra, iar ocazional a facut PR pentru film, televiziune si tot felul de celebritati. La douazeci si sapte de ani s-a hotarit sa plece de la Daily Express si sa scrie povestea adevarata a unei femei singure intr-o metropola. Trei luni mai tirziu, Straight Talking (1997), primul ei roman, in mare parte autobiografic, a devenit peste noapte bestseller si, alaturi de Jurnalul lui Bridget Jones, a creat fenomenul chick lit. Jane Green a mai publicat Mr Maybe (1999), Bookends (2000), Babyville (2001; in pregatire la Editura Polirom) si The Other Woman (2004; in pregatire la Editura Polirom), romane care s-au bucurat de un mare succes.

Jane Green, Jemima J., Chic, Pret: 38.95 lei

Traducere din limba engleza de Ruxandra Constantinescu
504 pagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *