Junior Achievement Romania te provoaca la 4 competitii!

Junior Achievement Romania lanseaza editia 2009 a competitiilor nationale si internationale pentru elevii si studentii care vor sa isi testeze abilitatile antreprenoriale, cunostintele economice si financiare, dar si interesul pentru problemele reale ale comunitatii. Castigatoriilor competitiilor li se vor acorda burse Junior Achiever in cadrul Galei Business Hall of Fame, 3 iunie 2009.

• Compania anului este un concurs international de strart-up business pentru elevi si studenti ce ofera participantilor experienta introducerii pe piata reala a unui produs sau un serviciu. Participantii concep produsul sau serviciul, propun o strategie de marketing, un plan financiar si parcurg toti pasii de la prototip pana la vanzarea pe piata si identificarea investitorilor. Inscrierile sunt deschise pana in 15 martie 2009, cele mai bune echipe avand sansa de a intra in finalele internationale ale competitiilor Junior Achievement-Young Entreprise: Company of the Year (Olanda, iulie 2009), European Trade Fair (Norvegia, mai 2009), HP Responsible Business, European Enterprise Challenge (Danemarca, iunie, 2009).
Pentru mai multe informatii accesati www.companiaprogram.jaromania.org

• Competitia nationala de antreprenoriat social Sa fii lider este destinata tinerilor care doresc sa isi foloseasca abilitatile antreprenoriale in implementarea de proiecte comunitare. Participantii identifica o problema a comunitatii din care fac parte si elaborareaza solutii reale pentru rezolvarea si implementarea acestora. Proiectul trebuie sa prezinte solutii concrete, atragere de resurse si actiuni prin care problema poate fi abordata si rezolvata. Inscrierile se fac intre 15 martie -1 aprilie 2009.
Pentru mai multe informatii accesati www.safiilider.jaromania.org

• Competitia Piata de Capital ofera tinerilor ocazia de a deveni investitori la bursa si de a intelege mecanismele pietei de capital din Romania. Echipele de elevi si studenti primesc, intr-un cont virtual, suma de 50 000 RON pe care o folosesc pentru a tranzactiona actiuni virtuale listate la Bursa de Valori Bucuresti. Perioada de inscriere este 10 martie – 17 martie 2009.
Pentru mai multe informatii accesati www.piatadecapital.jaromania.org

• Concursul national Afaceri in turism – ”Descopera Romania’ este deschis echipelor formate elevi/ studenti, organizati intr-o companie – pilot din domeniul turismului. Echipele vor dezvolta un serviciu/produs de promovare a imaginii Romaniei, propunand un plan de afacere si o strategie de promovare a ofertei de turism local. Inscrierile incep in data de 15 martie 2009.
Pentru mai multe informatii accesati www.afaceriinturism.jaromania.org

Junior Achievement Romania www.jaromania.org, organizatie non-profit, fondata in anul 1993 este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. Junior Achievement este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. Programele JA tip ‘learning by doing’ sunt urmate anual de peste 8 milioane de elevi si studenti din intreaga lume si se desfasoara local in parteneriat cu institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.

Pentru detalii suplimentare puteti contacta: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate), Tel: 0727 734 271
www.jaromania.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *