Lansare de carte: ”Cronologia evenimentelor din decembrie 1989” de Alex Mihai Stoenescu

Editura RAO va invita sambata, 28 noiembrie 2009, orele 12.00, la standul sau de la Targul International de Carte Gaudeamus, sa-l intalniti pe Alex Mihai Stoenescu, pentru lansarea noii sale carti “Cronologia evenimentelor din decembrie 1989”.

Cartea apare la aproape 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 si se constituie intr-un instrument necesar descifrarii acestora. Cronologia evenimentelor din decembrie 1989 se inscrie in seria de volume dedicate de Alex Mihai Stoenescu studiului istoriei recente a Romaniei.

Cantitatea prea mare de legenda, de diversiune voita sau involuntara, diluarea metodica sau intamplatoare a surselor, probelor si marturiilor, confruntarea politica la zi intre participantii si mostenitorii Revolutiei, disparitia unor acte oficiale, toate reprezinta tot atatea provocari pentru cel care doreste sa ajunga la o reconstituire cat mai fidela a faptelor. Pe de alta parte, exista si o anumita urgenta temporala in privinta acuratetei informatiei, a prospetimii marturiilor si chiar a prezentei martorilor, fie in calitate de autori ai marturiilor credibile, fie ca surse de verificare a informatiei documentare. Istoriografia romana are nevoie de o deschidere in privinta perioadei denumita conventional Istoria recenta, inclusiv pentru a lasa o prima schita a epocii. O cronologie restransa si un set de documente fundamentale pentru intelegerea evenimentelor din decembrie 1989 reprezinta un instrument simplu si usor accesibil pentru a ajunge la imaginea istorica a acestora. Alex Mihai Stoenescu

Caracteristici volum:
Titlu: “Cronologia evenimentelor din decembrie 1989”
Autor: Alex Mihai Stoenescu
Colectia: Biblioteca RAO RAO Istorie / 256 p.
ISBN: 9789735400521 Editura RAO, noiembrie 2009.

De acelasi autor, au mai aparut la RAO:
“Romania postcomunista”, 2008
“De la Regimul comunist la regimul Iliescu. Virgil Magurenu in dialog cu Alex Mihai “Stoenescu”, 2008
“Din culisele luptei pentru putere 1989-1990. Prima guvernare Petre Roman”, 2007
“Istoria loviturilor de stat”, vol. I-IV
“Interviuri despre revolutie”, 2005
“Patimile Sfantului Tomaso d’Aquino”, 2003
“Misiunea dominicana”, 1997

www.raobooks.com
valentina.pricopie@raobooks.com
http://www.raobooks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *