ROMAN DISTINS CU PREMIUL FEMINA 2006 ŞI NOMINALIZAT LA PREMIILE GONCOURT ŞI ORANGE
Bestseller în Franţa şi tradus în 27 de limbi, fascinantul roman al scriitoarei canadiene Nancy Huston surprinde patru generaţii ale unei familii, mergând pe urmele unui secret vechi de şase decenii.
Este o poveste cu accente poetice şi profunde, care se derulează în ordine cronologică inversă, din 2004 până în 1944, şi din California zilelor noastre până pe Coasta de Est a Statelor Unite, de la Haifa la Toronto şi de acolo până la München-ul celui de-al Doilea Război Mondial.
Secretul ascuns timp de generaţii iese la lumină treptat, într-o naraţiune construită cu originalitate, urmând o structură temporală fracturată, asemenea unor linii de falie, şi culminând cu dezvăluirea întunecatului adevăr ce leagă între ele aceste personaje.
Romanul plin de forţă scris de Huston îmbină ritmul alert al unui thriller cu complexitatea emoţională ce reprezintă marca celor mai reuşite poveşti de familie. – Joanne Wilkinson, Booklist
Pentru Nancy Huston, inventivitatea narativă a devenit o specialitate, ea reînnoindu-şi propriul gen cu fiecare carte. – Sabine Audrerie, Le Figaro
Traducere din limba engleză şi note de LAURA-GEORGIANA FRATU
Format: 13×20 cm, 384 pagini
Preţ: 44,90 lei
NANCY HUSTON s-a născut în Canada, la Calgary, în 1953 şi a studiat în Noua Anglie şi la New York.
Când a împlinit douăzeci de ani, a plecat la Paris, unde s-a şi stabilit. A scris atât în limba franceză, cât şi în engleză şi şi-a tradus cărţile singură dintr-o limbă într-alta. Este autoarea a numeroase lucrări de ficţiune şi non-ficţiune, piese de teatru, cărţi pentru copii şi scenarii de film şi televiziune.
Linii de falie reprezintă al unsprezecelea roman al ei, distins cu premiul Femina pe 2006 şi nominalizat la premiile Goncourt şi Orange.
Primul roman al prozatoarei, Les variations Goldberg (1981; 1996 în variantă engleză) a fost distins cu premiul Contrepoint şi nominalizat la premiul Femina. Pentru Cantique des plaines (1993), i s-a decernat The Canadian Governor General’s Award for Fiction. Cel mai de succes roman al ei de până acum a fost Instruments des ténèbres (1996), care i-a adus premiul Goncourt des Lycéens şi nominalizări la premiile Femina şi The Canadian Governor General’s Award.
În anul 2005, Nancy Huston a fost decorată cu Ordinul Canadei în grad de cavaler, iar din 2007 este doctor honoris causa al Universităţii din Liège.
Locuieşte la Paris, împreună cu soţul său, celebrul scriitor, critic şi lingvist Tzvetan Todorov, şi cei doi copii ai lor.
Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.