Ma numesc Salma

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, anunţă apariţia unui nou titlu în colecţia Love&Life, o lectura perfectă pentru vacanţă: MĂ NUMESC SALMA, de Fadia Faquir.

Într-un sat de munte din ţinutul Levantului, Salma, o tânără păstoriţă beduină, încalcă legile sacre ale tribului ei, rămânând însărcinată în afara căsătoriei. Pentru ca familia să-şi recâştige onoarea pierdută, tradiţia musulmană îi cere să o ucidă pe cea care a păcătuit. Fugind din calea unei morţi sigure, Salma alege refugiul în închisoare, unde dă naştere unei fetiţe care îi va fi însă imediat luată de către statul iordanian şi dusă
într-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. Adoptată apoi de o călugăriţă misionară, Salma imigrează în Anglia, unde începe o nouă viaţă, în poate cel mai britanic oraş din toate, Exeter. Aici, tânăra musulmană încearcă din răsputeri să se adapteze, să-şi învingă complexele şi prejudecăţile, dar teama obsesivă, durerea exilului şi dorul de copilul care i-a fost răpit o împiedică în fiecare clipă.

În acest al treilea roman al său, scriitoarea iordaniană Fadia Faqir abordează cu mult curaj tema condiţiei vulnerabile a femeii musulmane într-o societate dominată de bărbaţi… O poveste remarcabil scrisă, despre tradiţiile represive şi încă active ale lumii arabe.
Booklist

Scriu ca să depun mărturie şi să fac dreptate. Scriu ca să exorcizez temerile oamenilor. Scriu în încercarea zadarnică de a-mi insufla mie însămi curaj. Drumul a fost şi mai este încă lung, cu multe oprelişti, dar fără opriri, însă, totodată, plin de recompense şi de surprize plăcute.
Fadia Faqir

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *