Marian Popa, Statistica pentru psihologie

Statistica pentru psihologie. Teorie si aplicatii SPSS cuprinde notiuni fundamentale de statistica, precum si aplicatii ale acestora in SPSS, versiunea 15 si cele anterioare, unul dintre cele mai performante pachete de programe de prelucrare a datelor. Fiecare tehnica de calcul este descrisa detaliat si exemplificata prin capturi de ecran, iar sectiunile practice contin probleme rezolvate si teste de verificare a cunostintelor. Volumul se adreseaza studentilor la psihologie si psihologilor practicieni, raspunzind nevoilor acestora prin rolul minimal ce revine formulelor matematice si accentul pus pe aspectele de ordin explicativ.

Din cuprins: Concepte fundamentale • Masurarea in psihologie • Statistici descriptive • Teste statistice parametrice pentru date cantitative • Teste statistice pentru date ordinale • Strategia analizei statistice a datelor • Teste statistice parametrice cu SPSS • Testele t • Analiza de varianta unifactoriala (One-Way ANOVA)

Marian Popa, conferentiar la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, titularul disciplinelor metodologia cercetarii in psihologie, statistica psihologica, psihologia muncii si psihologie militara si director al programului de invatamint la distanta. A absolvit facultatea de profil a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi si este doctor in psihologie al aceleiasi universitati. A profesat ca psiholog in cadrul scolii de ofiteri de aviatie „Aurel Vlaicu”, Boboc, in perioada 1976-1990, specializindu-se in psihologie aeronautica pe linga laboratorul de psihologie al Centrului de Medicina Aeronautica din Bucuresti. In 1976 si 1977 a coordonat, in colaborare, pregatirea preliminara a grupei de candidati cosmonauti romani. Dupa 1990 a lucrat in cadrul Institutului National de Medicina Aeronautica si Spatiala din Bucuresti, ca psiholog in Biroul de securitatea zborului si apoi ca sef al Sectiei de psihologie, pina in 2005. Din 1998 este certificat ca psiholog de aviatie in conformitate cu criteriile EAAP, iar in 2001 a absolvit cursul Human Factor Accident Prevention and Investigation, organizat de EAAP si Institute of Air Navigation Services, Luxemburg. A publicat peste 50 de studii de psihologie si psihologie aeronautica. Este membru al Asociatiei Psihologilor din Romania si al International Council of Psychologists.

Marian Popa, Statistica pentru psihologie. Teorie si aplicatii SPSS, Collegium, Pret: 34.95 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *