Mircea Albulescu apare in seria CD Mari actori romani

Primul CD din colectia “Mari actori romani”, dedicat lui Mircea Albulescu, va fi lansat pe 17 decembrie, la Libraria Carturesti Verona din Bucuresti. Primul CD din colectie, dedicat actorului Mircea Albulescu, este intitulat “Fluture in lesa de aur”. CD-ul contine o piesa de teatru realizata cu ajutorul mijloacelor moderne de sunet, un “one man show”, nu un simplu monolog, ci un recital dinamic. “Mari actori romani” este un proiect dedicat artei, un proiect fara precedent si reprezinta o colectie de voci si talente emblematice pentru Romania. Proiectul “Mari actori romani” isi propune sa aduca in atentia oamenilor in afara de talentul scenic si latura umana a actorilor romani.
Dupa Mircea Albulescu urmeaza alte nume de calibru ale scenei romanesti, in lucru fiind discul dedicat maestrului Radu Beligan.
Protagonistul primului CD din colectie, Mircea Albulescu, se declara foarte multumit de aceasta colaborare si de intreaga idee a colectiei. “Pentru mine cuvantul scris este un supliment de semn”, declara Mircea Albulescu intr-un comunicat.
Acest CD este produs in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. CD-ul are aspectul unui disc de vinil. Pentru inceput, tirajul va fi de 10.000 de exemplare, urmand ca, in functie de cerere, tirajul sa fie suplimentat. “Fluture in lesa de aur” va fi distribuit in principalele librarii, in toate magazinele de specialitate, precum si in teatre.
Pe numele sau adevarat Iorgu Albulescu, actorul s-a nascut pe 4 octombrie 1934, in Bucuresti. Absolvent al scolii medii tehnice de arhitectura, devine “conductor-arhitect”. Debuteaza ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipatescu”, iar in 1950 este angajat la Teatrul National, ca “artist corp ansamblu” (figuratie). in 1952 devine student al IATC, la clasa Aurei Buzescu.
Mircea Albulescu are o prodigioasa activitate ca actor, intre anii 1956 – 1998, la Teatrul Municipal din Bucuresti, Teatrul de Comedie din Bucuresti, Teatrul National din Bucuresti. in film, Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprenta personala. Actorul este membru al Uniunii Ziaristilor si a colaborat multi ani cu reviste dedicate teatrului si cinematografiei, dar si cu alte publicatii. Mircea Albulescu este si autor de versuri si proza scurta. Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei se numara Premiul National pentru intreaga activitate artistica, acordat de Ministerul Culturii si Cultelor in 2003, dar si Premiul pentru intreaga activitate primit la Gala Premiilor UNITER 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *