Nașul lui Mussolini

Editura Meteor Press a lansat cartea Nașul lui Mussolini, carte scrisă de Lluis Anton Baulenas. Romanul prezinta povestea unei tinere revolutionare comuniste care primeste misiunea de a-l asasina pe dictatorul Primo de Rivera. In asteptarea ordinului, se ascunde impreuna cu tatal ei intr-un sat din Pirinei.
Anii trec, isa ordinul nu mai soseste. Singura si izolata, prada saraciei si mizeriei, Berta se lupta pentru supravietuire, incercand cu disperare sa se agate de idealuri. In sat cunoaste o tanara femeie cu spirit independent, implicata intr-o legatura sentimentala incurcata cu o persoana influenta din provincie. Relatia amandurora conduce catre un final surprinzator si splendid. Cu o arta fara cusur, pornind de la chinul unei asteptari ce pare fara sfarsit, Llus-Anton Baulenas reuseste sa construiasca un argument sugestiv, intesat de intrigi si plin de tensiune narativa, situat intr-o epoca in care, cu sovieticii ajunsi la putere, utopia putea deveni, in sfarsit, realitate.
Ceea ce se intampla in Nasul lui Mussolini este prea putin important in comparatie cu ceea ce nu se intampla: ai arma in mana, stii care iti este tinta, esti pregatit sa tragi si, dintr-o data, timpul ramane suspendat in asteptarea unui ordin.
Aceasta este drama prin care trece Berta Panatis, al carei destin refuza sa se implineasca.
Cu personaje aflate ntr-o lupta continua, pentru care nu conteaza drumul pe care il parcurg, ci ceea ce se afla la capatul lui, Nasul lui Mussolini este romanul unei asteptari.

Cartea poate fi comandata de pe site-ul www.meteorpress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *