Noi e-carti gratuite la LiterNet: scenarii de film finaliste la HBO, fotografii, interviuri cu regizori de teatru

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) anunta aparitia unor noi e-carti editate de LiterNet:

239. Catalin Florin Apostol: Umilinta (scenariu de lungmetraj finalist la concursul HBO 2007)
238. Mircea Struteanu (fotografie), Matei & Filip Florian (texte): Alandrasta: O poveste, trei frati si douazeci si opt de fotografii (fotografie)
237. Miruna Runcan, C.C. Buricea-Mlinarcic: Cinci divane ad-hoc (interviuri cu Mihai Maniutiu, Victor Ioan Frunza, Dragos Galgotiu, Alexandru Dabija, Tompa Gabor)

>>>> Argument:

1. Umilinta

Purgatoriu autentic, cu alura de Iad si cu pretentii de Rai

Dupa ce la editia din 2006, LiterNet-ul a publicat 5 din cele 6 scenarii ale finalistilor Concursului National de Scenarii HBO, organizat de catre HBO Romania in colaborare cu APFR, organizatorul TIFF (Festivalului International de Film Transilvania), toate cele 6 scenarii finaliste la editia din 2007 vor fi publicate, cu acordul autorilor, pe LiterNet. Iata al doilea din cele sase scenarii finaliste. (Redactia LiterNet)
***
Satul romanesc, odinioara sursa inepuizabila de subiecte literar-artistice, s-a multumit/complacut in ultimele aproape doua decenii sa fie doar o nota de subsol in cazul stirilor de la ora 5 (vatra romanismului este furnizorul numarul unu de patricide, fratricide si alte crime ‘en famille’) sau cap de afis in cazul buletinelor ‘serioase’ (inundatiile si seceta prelungita se simt la tara ca-ntr-o vacanta netulburata de autoritati, unde totul e permis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *