Peter James a implinit 60 de ani

 

Cunoscutul autor britanic de romane poliţiste Peter James împlineşte 60 de ani. Pentru a marca acest eveniment, Nemira, editura de casă a scriitorului, le-a pregătit iubitorilor literaturii de susupans reduceri de preţ şi surprize. Cumpără, în perioada 18-24 august 2008, pe www.nemira.ro seria Peter James şi una dintre cele trei carţi va avea autograful autorului. La Editura Nemira au apărut trei dintre cărţile autorului britanic Aproape mort, Să mori frumos şi Viu sau mort, toate bestseller-uri internaţionale.

Romanul Să mori frumos a fost nominalizat la Richard & Judy Galaxy British Book Awards, în 2007, a stat şapte săptămâni în topul Ten Bestseller al Sunday Times şi a ajuns pe primul loc în WH Smith, Tesco and Sainsburys.

Pentru Viu sau mort, lui Peter James i s-au decernat Premiul Krimi-Blitz, 2005; Le Prix Polar International, 2006 şi Le Prix Coeur Noir, 2007. 

Aproape mort, ultimul roman publicat de Nemira, este nominalizat pentru Marele premiu pentru literatură poliţistă Polar International.

 

Despre autor

Peter James, născut în 1948, la Brighton, Anglia, este unul dintre cei mai citiţi scriitori de romane poliţiste din lume. După ce a studiat cinematografia la Ravensbourne Film School London, a debutat ca scenarist la televiziunea din Toronto. Însă ceea ce-şi dorea era să scrie romane poliţiste, astfel că debutează ca scriitor cu romane de spionaj, urmând apoi bestsellerul Possession (tradus în douazeci şi trei de limbi), roman de suspans, în care se întrepătrund două universuri: crima şi paranormalul. Ca romancier, s-a impus pe scena literară cu treisprezece volume, care au fost traduse în treizeci şi şase de limbi şi reflectă pasiunea autorului pentru fenomenele paranormale. Peter James a fost producătorul executiv al filmului Neguţătorul din Veneţia (2004) şi a colaborat la serialul Bedsitcom, nominalizat la Rose d’Or. În prezent, lucrează la ecranizarea bestsellerului Viu sau mort, unul dintre cele mai vândute unsprezece romane din Marea Britanie în prima jumătate a anului 2006.

În primăvara acestui an, Peter James a venit la Bucureşti pentru a se întâlni cu cititorii. El a petrecut cinci zile în România, documentându-se şi pentru noul său roman, dar şi vizitând Bucureştiul şi împrejurimile capitalei. Autorul britanic a fost impresionat de megalomania dictatorului Nicolae Ceauşescu în construcţia Casei Poporului (actualul Palat al Parlamentului).

 

Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România şi şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Biblioteca de Politică, Biblioteca de Istorie, Biblioteca de Psihologie etc.

În prezent grupul editorial Nemira reuneşte 4 edituri: Nemira, Nemi, Nemira Junior şi Manga Otaku.

 

www.nemira.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *