Povestea unui omulet din clasa a IV-a, una dintre cele mai citite carti pentru copii din toate timpurile, acum la Editura Arthur

Oare cum te simţi la 9 ani, cu o ţestoasă simpatică şi un frate mic şi zăpăcit, asupra căruia se îndreaptă toată atenţia celor din jur?
Peter priveşte cu uimire cum Colţunaş, micul „monstru” care distruge tot ce atinge, stârneşte admiraţie, pe când el e tratat cu indiferenţă de toată lumea.
Romanul lui Judy Blume, una dintre cele mai citite cărţi pentru copii din toate timpurile, este o poveste înduioşătoare şi plină de umor despre încercările lui Peter de a-şi găsi locul într-o familie în care fratele mai mic ocupă tot spaţiul.

Traducere din limba engleză de Diana Marin-Caea
Ilustraţii de Roy Doty
hardcover, 168 p., 130×200
ISBN: 978-606-8044-23-1

clip_image002

Partener media:

Judy Blume (n. 1938) şi-a petrecut copilăria în oraşul Elizabeth, din statul New Jersey, inventând poveşti. Cele douăzeci şi patru de cărţi scrise de ea au câştigat peste nouăzeci de premii, însă cele mai importante sunt acelea acordate de tinerii cititori.
Povestea unui omuleţ din clasa a IV-a este primul volum dintr-o serie de cinci romane despre Peter, Colţunaş şi Sheila. „Sursa inspiraţiei pentru Colţunaş a fost fiul meu, Larry, aflat la vârsta când abia începuse să meargă. Dar ideea episodului cu Picurici [ţestoasa lui Peter] e luată dintr-o ştire. Nu vreau să stric surpriza lecturii, dar să spunem că Larry n-a făcut niciodată ce face Colţunaş în ultimul capitol al cărţii. Şi asta mă bucură foarte mult!“ mărturisea Judy Blume.
Judy Blume locuieşte într-una din insulele situate de-a lungul Coastei de Est împreună cu soţul ei, George Cooper. Au trei copii mari şi un nepot.

Roy Doty (n.1922) este un cunoscut şi apreciat ilustrator american. A realizat desenele pentru o sută şaptezeci şi cinci de cărţi pentru copii, fiind, în acelaşi timp, autorul a douăzeci şi şapte dintre ele. Caricaturile, ilustraţiile şi benzile sale desenate au apărut în multe dintre cele mai cunoscute publicaţii din SUA.

Aflaţi mai multe despre autoare şi despre carte de pe judyblume.com.

Premii câştigate:
1972 – Charlie May Swann Children’s Book Award
1975 – Pacific Northwest Library Association Young Reader’s Choice
1978 – Arizona Young Reader’s Award, Arizona State University
Rhode Island Library Association Award
Georgia Children’s Book Award
Massachusetts Children’s Book Award
1980 – West Australian Young Reader’s Book Award
North Dakota Children’ Choice Award
1981 – Great Stone Face Award
USAREUK Kinderbuch Award
1983 – Massachusetts Children’s Book Award
2012 – TimeOut New York Kids: The 50 Best Books For Kids
Scholastic Magazine’s Parent & Child 100 Greatest Books For Kids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *