Povesti exotice – romane premiate, la Editura RAO

La Editura RAO a aparut cartea Jumatate de soare galben, de Chimamanda Ngozi Adichie – cea mai tanara castigatoare a premiului Orange.

Chimamanda Ngozi Adichie a cucerit juriul cu povestea unei Africi sfartecate de razboi. La 29 de ani, autoarea a devenit si prima scriitoare de origine africana care a primit vreodata prestigiosul premiu literar britanic.
Actiunea romanului Jumatate de soare galben este plasata in anii 60, cei ai nefastului razboi dintre Nigeria si Biafra, in care mii de oameni au fost masacrati cu sange rece si care a costat tara peste un milion de vieti. Trei personaje sunt prinse in iuresul evenimentelor politice din acest deceniu tumultuos – un baiat sarac de la tara angajat ca servitor in casa unui profesor universitar, o tanara din clasa de mijloc care decide sa traiasca impreuna cu profesorul si un englez inalt si timid.
Romanul vorbeste despre responsabilitatea morala, sfarsitul colonialismului, apartenenta etnica, clase si rase. Jumatate de soare galben arata insa si modul in care dragostea poate complica toate aceste lucruri.

Booker 2008, pe rafturile RAO!

Editura RAO pregateste pentru anul viitor aparitia romanului The White Tiger, de Aravind Adiga, castigator al Man Booker Prize 2008.
Romanul spune povestea a doua Indii. Balram, un copil sarac fortat sa munceasca, viseaza sa evadeze din lumea in care pare sortit sa ramana. Calatoria lui dinspre intunericul unei vieti mizere inspre succesul antreprenorial a fost numita “complet imorala, cu o geniala lipsa de respect, o poveste de care te indragostesti iremediabil, un roman de neuitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *