Premiul ORANGE 2008 câştigat de ROSE TREMAIN, autoare a Editurii LEDA

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, are deosebita onoare să vă informeze că aseară, în jurul orei 21.30, ora României, a fost anunţată câştigătoarea Premiului ORANGE pentru literatură 2008. Marea câştigătoare este autoarea britanică ROSE TREMAIN, cu titlul THE ROAD HOME, ce va fi tradus în România în premieră la Editura LEDA. Cartea va apărea în librării în toamna anului 2008.

THE ROAD HOME, scrisă pe un ton liric şi delicat, impecabil structurată, este povestea lui Lev, un imigrant din Europa Răsăriteană, care, după închiderea fabricii în care lucra şi după moartea soţiei, pleacă la Londra pentru a câştiga banii cu care să-şi întreţină mama şi fetiţa. După o perioadă în care trăieşte pe străzi, îşi găseşte de lucru în bucătăria unui restaurant elegant şi o cameră în casa unui irlandez care îşi pierduse şi el familia, câştigând astfel un adăpost şi un prieten. Lev este chinuit de dorul de casă, nu numai pentru că se simte copleşit de nostalgie, ci şi pentru că nu aparţine, nici fizic şi nici sufleteşte, acestei noi ţări ─ dar oare se va putea întoarce vreodată acasă?

Rose Tremain, prin felul în care a reuşit să pătrundă în mintea personajului său, alcătuieşte o hartă a călătoriei spirituale a unui bărbat din Europa de Răsărit prin societatea britanică, pentru a explora felul în care îi vede el pe britanici şi cum aceştia îl percep la rândul lor; în final, el devine mai uşor de înţeles de către cei din jur şi pe deplin uman.

De aceeaşi autoare a apărut de curând la Editura LEDA titlul Muzică şi tăcere, volum câştigător al Whitbread Novel Award în 1999.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *