Editura Tritonic prezinta 54/24 si Blestemul manuscrisului

Bookfest, cu ocazia lansarilor volumului 54/24 de Bogdan Teodorescu si a romanului Blestemul Manuscrisului de Bogdan Hrib si Razvan Dolea.

54/ 24 de Bogdan Teodorescu
Vineri, 6 iunie, ora 16:30
Invitati:
Mihai Gadea, director general Antena 2
Cristian Lascu, redactor-sef National Geographic
Horia Garbea, presedintele Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti
Victor Ponta, deputat Parlamentul Romaniei
Moderator: Bogdan Hrib, editor Tritonic

Blestemul manuscrisului de Bogdan Hrib si Razvan Dolea
Vineri, 6 iunie, ora 18:00
In deschidere (17:45) concert formatia Truverii
Invitati:
Bogdan Teodorescu, analist politic
Valentin Protopopescu, jurnalist Radio Romania Cultural
Moderator: Sorin Staicu, Redactor Tritonic

54/24 de Bogdan Teodorescu
O colectie de stop-cadre, piesele disparate ale unui mozaic, ce puse impreuna dau o imagine colorata, vie, a lumii vazuta din miscare. Precisa si totusi estompata. O expozitie de impresionism geografic.
Detaliile sunt numeroase: cand precise, aproape tehnice, ca intr-o brosura de travel, cand senzoriale, un amestec de arome, murmur de limbi necunoscute, tumult de orase, alcatuind o mica enciclopedie si in acelasi timp o chemare discreta dar staruitoare spre alte meleaguri.
La sfarsitul celor 54 de stop-cadre, autorul desprinde si o concluzie: Starea noastra normala de a fi este vacanta! Adica libertatea de a cunoaste nemijlocit tari, oameni, frumuseti, ciudatenii.

Blestemul manuscrisului de Bogdan Hrib si Razvan Dolea

Un roman de fictiune care amesteca doua fire epice in elucidarea misterului unui manuscris necunoscut.
Intemeierea Țarii Romanesti, luptele pentru independenta, marile mistere ale istoriei, cavaleri si domnitori, catolici si ortodoxi, iubiri interzise, aliante secrete, crime si executii… Opt secole de istorie in umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat sa nu poata fi citit niciodata…
Simultan alternand episoadele din trecut, in zilele noastre, Stelian impreuna cu politia romana, franceza si germana incearca sa dea de urma ultimei copii a manuscrisului, pierdut in 1945 langa Budapesta in ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la Bucuresti si ascuns la o sectie a Comitetului Central, furat din nou din BCU in zilele Revolutiei…

Toate lansarile Tritonic se vor desfasura la standul editurii numarul 4, pavilion 14.
Targul de carte Bookfest se desfasoara in perioada 4 – 8 iunie 2008 la complexul expozitional Romexpo.

Editura a aparut acum 14 ani. Astazi, Grupul Editorial Tritonic propune publicului din Romania si din lume peste o suta de titluri pe an, in conditii tipografice de exceptie. Oferta noastra este structurata in cateva colectii academice (comunicare/media, sociologie, psihologie, studii de securitate), dar si de literatura-colectiile romanelor si antologiilor de fictiune, thriller, crime scene si Premium fiind, poate, cele mai dinamice de pe piata editoriala actuala. Publicam carti foarte noi, in cazul traducerilor fiind, uneori, sincroni cu lansarea volumelor in tarile de origine.

www.tritonic.ro

One thought on “Editura Tritonic prezinta 54/24 si Blestemul manuscrisului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *