Prima carte de pian pentru copii

Profesor Elena Laura Danaila lanseaza marti 21 decembrie 2010 la Sala de Lectura, Ceainaria Teatrul ACT prima carte de pian pentru copii din Romania.

Despre pian, pentru cei mici a aparut in octombrie 2010 la editura FEST si isi propune sa vina in intampinarea parintilor care isi doresc sa asigure copiilor lor o deschidere a orizontului catre muzica si studiul pianului.
Va invitam asadar marti 21 decembrie de la ora 18:00 la intalnirea cu autoarea Laura Danaila, graficianul Ionut Olaru si reprezentantul editurii Fest Cristina Olaru, pentru a afla alternativa in studiul pianului, pe gustul si intelesul celor mici.

Lucrez de mult timp cu copii, iar pentru cei mai mici, dar dornici sa afle ce si cum se canta la acest instrument minunat numit pian, nu gaseam materiale atractive, adaptate varstei lor. Si am inceput sa le inventez eu, ca sa le pot inspira bucuria si interesul pentru acest instrument.
Apoi, gandul unei carti s-a infiripat si am inceput sa merg pe acest drum. Un drum destul de anevoios, care mi-a adus alaturi 2 oameni care au crezut in acest vis: Ionut Olaru, cel care a reusit sa conceapa imaginea cartii atat de atractiva si simpatica si Cristina Straton, care, fara ezitare, a sustinut editarea cartii la editura FEST.
Asa ca, a aparut aceasta carte pentru cei mici, plina de surprize, cu multa joaca si cu multi prieteni dornici sa ii ajute de descopere primele notiuni despre pian.
O carte care sa le deschida drumul catre muzica, un drum lung, dar atat de frumos.
Am creat acest inceput de drum privind totul prin ochii lor, revazand lumea din jur plina de lucruri de descoperit. O mica metoda care combina tehnica jocului si ilustratia pentru a-i aduce pe cei mici mai aproape de pian. Daca, dupa ce vor parcurge aceasta carte, interesul pentru pian le-a fost deschis, ei vor putea continua studiul pianului. Pentru ca, incepand de la o varsta frageda apropierea de pian, progresul ulterior poate fi mai rapid, acest instrument avand si capacitatea de a dezvolta o serie de insusiri foarte folositoare: capacitatea de atentie, muzicalitatea, spiritul inovator, disciplina. Elena Laura Danaila

Cartea poate fi deja achizitionata online, de pe site-ul www.pian.rs.ro, iar din ianuarie 2011 va fi prezenta in librariile Humanitas si Carturesti.

Sala de Lectura, Ceainaria Teatrul ACT
Calea Vctoriei 126, etaj 2, Sector 1 Bucuresti

Detalii si informatii www.saladelectura-act.ro 0721 664 814
contact@saladelectura-act.ro
http://www.saladelectura-act.ro

One thought on “Prima carte de pian pentru copii”

  1. Buna ziua !

    Doresc sa stiu cat costa ,,Prima carte de pian pentru copii”, daca va fi alcatuita din mai multe volume iar in cazul in care copilul are deja 10 ani doresc sa aflu daca trebuie sa cumpar un manual mai adecvat varstei.
    Va multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *