Razvan Mazilu, un portret in oglinzi la Editura Vellant

Reflectand in fotografii impresionante sapte dintre cele mai recente spectacole in interpretarea lui Razvan Mazilu, albumul Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors (aparut la Editura Vellant sub coordonarea curatorului Denise Radulescu) a intrat deja in librarii si va fi lansat oficial la inceputul lui octombrie 2010. Volumul reprezinta atat un cadou pentru pasionatii dansului contemporan, cat si o continuare a proiectului de sustinere a liceelor de coregrafie desfasurat de Fundatia perfoRM.

Primul album de fotografie de dans contemporan din Romania, Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors construieste din fotografii si cuvinte portretul coregrafului si dansatorului Razvan Mazilu. Artistii Mihaela Marin, Egyed Uf Zoltn, Iulian Ignat, Dinu Lazar si Cornel Lazia semneaza fotografiile de pe scena si din culisele spectacolelor incluse in album, in timp ce Alex. Leo Serban, Maia Morgenstern, Gigi Caciuleanu, Alexandru Dabija, Ioan Tugearu, Philippe Trhet si Adriana Babeti povestesc in paginile cartii despre intalnirea lor cu Razvan. Cartea nu este doar un prilej de a fixa amintirea unor spectacole desfasurate in perioada 2004-2009, precum Portretul lui Dorian Gray, Un tango mas, Simfonia Fantastica, Block Bach, Urban Kiss, Umbre de lumina sau Remember, ci si o oglinda a reinventarilor unui artist complet.

Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors capteaza arta miscarii unui aristocrat al dansului, cum a fost numit Razvan in presa de specialitate. Reflexii ale elegantei, expresivitatii, rafinamentului si inteligentei investite in spectacolele sale, paginile albumului ii vor incanta pe cei care vor zabovi in lumea de oglinzi a lui Razvan Mazilu. Proiectul apare in formula bilingva (romana/engleza) si le ofera celor care au fost in sala la spectacolele sustinute de Razvan Mazilu ocazia de a retrai emotia intalnirii cu acesta si de a aduce spectacolul de pe scena in propria biblioteca.

Continuand actiunile Fundatiei perfoRM de sustinere a liceelor de coregrafie din Romania, fondurile obtinute in urma vanzarii albumului Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors sunt destinate tinerilor talentati care studiaza arta dansului, in cadrul campaniei de responsabilitate sociala demarata de Razvan Mazilu in 2007.

Sunt recunoscator tuturor celor care s-au implicat in acest proiect si au facut-o din toata inima. Este un bun pas inainte in eforturile mele de a sprijini liceele de coregrafie si tinerii dansatori talentati din Romania. Multumesc Cameliei Sucu si Class Living pentru increderea si ajutorul generos acordate acestui album. Ma onoreaza si ma obliga toate cuvintele frumoase adunate in aceasta carte, mai ales ca vin din partea unor artisti si prieteni ale caror cariere sunt o inspiratie pentru mine, marturiseste Razvan Mazilu.

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
oana@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *