Daruri – un roman de celebra autoare de SF/Fantasy Ursula Le Guin, acum, la CORINT JUNIOR! Cartea întâi din seria Cronicile Ţinuturilor din Apus
Orrec este fiul brantorului de Caspromant, iar Gry este fiica brantorilor de Barre şi Rodd. Au crescut împreună în Tărâmurile de Sus, unde domeniile lor se învecinau. Oamenii acelor ţinuturi sunt precum pământurile pe care trăiesc: aspri, sălbatici şi mândri. Se războiesc permanent cu unul sau altul dintre vecinii lor, îşi mână vitele, îi iau prizonieri pe servi, îşi sporesc averile. Doar darurile mai pot menţine fragila pace dintre ei. Darurile sunt puteri date pentru a fi folosite la protejarea domeniilor: ele sunt lăsate moştenire de către tată fiilor săi şi de către mamă fiicelor sale.
În Barre, darul constă în chemarea animalelor.
Femeile din Cordemant au puterea de a lăsa pe cineva orb, surd sau mut. Darul celor din Rodd este puterea de a trimite un jungher vrăjit în inima unui bărbat sau de a-i tăia beregata cu el, ori să-l schilodească, după cum le este placul, dacă este în raza lor vizuală. Callemii pot mişca lucruri grele folosind numai cuvântul şi gestul – chiar şi clădiri, chiar şi dealuri. Darul brantorului de Drummant este irosirea înceată. Casprii au cel mai bun şi cel mai rău dintre daruri: des-fiinţarea… unei insecte, unui animal, unui loc.
Orrec şi Gry sunt moştenitorii domeniilor Caspro şi Barre. Darul lui Gry se adevereşte, dar, spre deosebire de mama ei, ea nu va chema animalele pentru a le vâna. Şi Orrec are o problemă: darul lui este neîmblânzit – nu-l poate controla şi de-aceea ajunge să fie cel mai periculos dar posibil…
Traducere de Mihai-Dan Pavelescu
Preţ: 39,90 lei
ISBN: 978-973-128-344-9
Format: 13×20 cm
256 pagini
+ 12 ani
Din seria Cronicile Ţinuturilor din Apus vor mai apărea:
– Cartea a doua – VOCI
– Cartea a treia – PUTERI – Premiul Nebula, 2008
Ursula Le Guin, una dintre cele mai importante scriitoare SF/Fantasy, s-a născut în 1929 în Berkeley, California. În 1952 a obţinut masteratul la Universitatea din Columbia. În 1953 s-a căsătorit cu istoricul Charles A. Le Guin. Au trei copii şi patru nepoţi. În prezent, locuiesc în Oregon.
Scriitoarea a publicat 20 de romane pentru adulţi, 13 cărţi pentru copii şi tineri, şase volume de poezii, nuvele şi eseuri. De-a lungul a peste patruzeci de ani de carieră, scrierile sale au fost încununate cu numeroase premii.
Daruri, cartea întâi din seria Cronicile Ţinuturilor din Apus, a primit premiul PEN/SUA în anul 2005, reprezentând „o explorare extraordinară a puterii şi responsabilităţii privind darurile pe care le avem”, după cum scrie Publishers Weekly. A doua carte, Voci, a fost la rândul ei nominalizată la Premiile Locus în 2007, la categoria „Cea mai bună carte pentru tineri”, la fel ca şi cea de-a treia carte, Puteri, care, în plus, a primit prestigiosul premiu Nebula, pentru cel mai bun roman, în 2008.
Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.
One thought on “Daruri – „o explorare extraordinară a puterii şi responsabilităţii privind darurile pe care le avem””