Regina si cu Mine, Sue Towsend

Visul sau cosmarul englezilor: ce se intampla cu familia regala daca britanicii ar renunta la monarhie? „Nu am bani, British Telecom mă ameninţă cu deconectarea, mama mea crede că trăieşte în anul 1953, soţul meu e pe cale să moară de inaniţie, fiica mea a început o relaţie cu ajustorul de covoare, fiul meu trebuie să se prezinte joi la tribunal şi câinele meu are purici…“ Iată cum îşi descrie situaţia Elizabeth Windsor, fosta Regină a Angliei.

După alegerile generale, „revoluţia republicană” forţează Familia Regală să părăsească Palatul Buckingham şi să se mute într-o sărmană locuinţă socială, în mijlocul oamenilor de rând. Dar stoica Regină, pretenţiosul Prinţ Philip, timida Diana, seriosul Charles, vajnica Anne, eleganta Margaret şi blânda Regină Mamă se vor descurca şi vor ieşi cu demnitatea intactă din această poveste incredibilă, plină de umor englezesc sută la sută.

Traducere din limba engleză de Nadine Vlădescu

Preţ: 39,90 lei

Format: 13 x 20 cm; 336 pagini

Sue Townsend s-a născut în anul 1946, la Leceister, în Marea Britanie. La vârsta de cincisprezece ani a abandonat şcoala, şi după slujbe diverse, s-a alăturat unui grup de scriitori de la Teatrul Phoenix, din oraşul natal. Şi-a început cariera de scriitoare, după ce în 1981 a câştigat Thames Television Playwright Award, pentru piesa Womberang. Este autoarea mai multor romane, piese de teatru şi scenarii, devenind celebră pentru cărţile din seria Adrian Mole, care au fost adaptate pentru radio, televiziune şi teatru şi care i-au adus titlul de cel mai vândut autor britanic al anilor ’80. În 2007, i-au fost conferite James Joyce Award de către Societatea Istorică şi Literară a Colegiului Universitar din Dublin şi două doctorate onorifice din partea Universităţilor Leicester şi Loughborough.

Romanul Regina şi cu mine este conti¬nuat de Regina Camilla, în pregătire la Editura LEDA.

„Captivantă, spumoasă, ironică, tandră, isteaţă, plină de haz… râzi în hohote şi nu o poţi lăsa din mână.” – Daily Telegraph

„Un haz nebun.” – Sunday Telegraph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *