Romania, invitata la Targul International de Carte Liber – Madrid 2011

Romania va fi invitata de onoare la editia din 2011 a Targului International de Carte Liber, cel mai amplu eveniment al pietei editoriale din Spania. Standul cu tema “Istorie si istorii” (Historia e historias) organizat de Institutul Cultural Roman in acest an la cea de-a XXVI-a editie a Targului International de Carte LIBER, desfasurata la Barcelona in perioada 8-10 octombrie, a fost vizitat atat de editori proeminenti, cat si de distribuitori si traducatori.

cartPrintre cei care au solicitat si primit informatii despre programele de sustinere a traducerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii s-au numarat reprezentanti ai editurilor Baire Del Sol, Random House Mondadori, Icaria, Bibliogemma, Acantilado – Quaderns Crema, El Nadir, Mira, Pre-Textos, Tusquets, Artec, La Fabrica, Sigueme (Spania), LE BOUTON D’OR (Quebec), ai publicatiei Intramuros si ai Quebec – Editions, site al editorilor din Quebec.

La stand au fost expuse peste 300 de titluri provenite de la 22 de edituri din Romania, precum si aparitiile finantate prin programele Translation and Publication Support Programme, 20 de autori si Publishing Romania. In Spania au fost publicate pana acum 12 dintre volumele sprijinite prin aceste programe (traduceri din Ana Blandiana, Max Blecher, Denisa Comanescu, Alexandru Ecovoiu, Mircea Eliade, Panait Istrati, Norman Manea, Camil Petrescu, Nicolae Steinhardt, Gheorghe Ceausescu, Mihail Sebastian), alte opt fiind in pregatire (detalii: www.icr.ro, www.cennac.ro).

Primul stand national al Romaniei la LIBER Barcelona a fost organizat de ICR in 2007, cu sloganul Carte tanara, carte frumoasa (www.icr.ro).

Targul International de Carte LIBER a reunit, in acest an, pe o suprafata de circa 6600 de metri patrati, 700 expozanti reprezentand edituri si institutii de profil din Spania si din alte 15 tari. LIBER este unul dintre principalele locuri mondiale de intalnire pentru profesionistii din domeniu: editori, bibliotecari, distribuitori, librari. Invitata de onoare din acest an a fost Quebec. Incepand din 2009, Liber se va desfasura alternativ la Madrid si la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *