”Indrazneala de a spera”, de Barack Obama, apare in luna octombrie la Editura RAO

Barack Obama – personalitatea numarul 1 a momentului.
“Indrazneala de a spera” – cartea care iti arata spre ce drum s-ar putea indrepta lumea in urmatorii ani.

Dupa sute de declaratii publice si zeci de dezbateri televizate, candidatul democrat la presedintia Statelor Unite, Barack Obama, ramane o personalitate care intriga. “Victoria lui Barack Obama in alegeri ar reprezenta o schimbare fenomenala pentru Statele Unite si pentru intrega lume”, a declarat recent Kofi Annan, fost presedinte al Organizatiei Natiunilor Unite. Sustinut sau contestat, cine este de fapt aspirantul la fotoliul de la Casa Alba?

In iulie 2004, Barack Obama a electrizat participantii la conventia nationala a Partidului Democrat cu un discurs care se adresa americanilor din intregul spectru politic. Mai ales o expresie a ramas fixata in mintea ascultatorilor ca un memento ca, in ciuda tuturor neintelegerilor si conflictelor din istoria Statelor Unite, americanii au fost intotdeauna calauziti de un optimism tenace in ceea ce priveste viitorul, sau de ceea ce senatorul Obama a numit “indrazneala de a spera”.

In centrul acestei carti se afla viziunea lui Barack Obama despre cum pot fi depasite neintelegerile politice pentru a ataca probleme concrete. El analizeaza insecuritatea economica crescanda a familiilor americane, tensiunile rasiale si religioase din stat si amenintarile transnationale – de la terorism la pandemii – care se aduna dincolo de granitele Statelor Unite. Vorbeste de asemenea despre rolul pe care il joaca credinta intr-o democratie – despre domeniile unde este vitala si despre cele unde nu trebuie sa se amestece niciodata. La baza povestilor lui despre familie, prieteni, membri ai Senatului si chiar despre presedinte sta cautarea neobosita a unei legaturi: fundamentul pentru un consens politic datator de speranta.

Barack Obama scrie, de asemenea, cu un ton surprinzator de intim si cu un umor autopersiflant, despre acomodarea lui cu functia de senator, despre incercarea de a echilibra cerintele functiei publice cu ale vietii de familie si despre propriul angajament religios din ce in ce mai profund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *