Spectacol de teatru si muzica clasica ”Basarabia- Dor de Libertate”

Organizatorii campaniei de informare Basarabia-Pamant Romanesc au placerea sa va invite vineri, 23 ianuarie 2009, in preziua implinirii a 150 de la Unirea Principatelor Romane, la spectacolul de teatru si muzica clasica “Basarabia- Dor de Libertate” ce va avea loc la Sala Dalles, incepand cu orele 18.00. Din program: piesa de teatru “Caldura Mare” de I.L. Caragiale si lucrari pentru pian, vioara si jazz din repertoriul romanesc si international, precum si recitari de poezii apartinand regretatului poet Grigore Vieru. Artistii au varste cuprinse intre 10-14 ani si sunt elevi ai Liceului de Muzica “Dinu Lipatti” si ai Colegiului German “Goethe”.

Concertul se desfasoara sub egida campaniei “Basarabia-Pamant Romanesc”, campanie de informare inceputa in 2006. Scopul campaniei este de a oferi cetatenilor romani, prin intermediul portalului www.romanism.net , accesul la informatii reale referitoare la romanii basarabeni, informatii la care accesul a fost practic imposibil in perioada comunista dar care, din pacate, nu au fost oferite decat partial si uneori trunchiat chiar si in anii de dupa caderea URSS.
Organizatorii campaniei sunt Grupul de Actiune NOII GOLANI, sprijiniti de Asociatia 21 decemcrie 1989, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Institutul Fratii Golescu pentru relatia cu romanii din afara granitelor.

Intrarea este libera iar in cadrul spectacolului doritorii vor putea dona CD-uri cu muzica romaneasca si carti scrise in limba romana, materiale ce vor ajunge la Hagi Curda, sat din Sudul Basarabiei, ce apartine de Ucraina, localitate unde organizatorii campaniei incearca sa realizeze o biblioteca

7 thoughts on “Spectacol de teatru si muzica clasica ”Basarabia- Dor de Libertate””

  1. Felicitari! Basarabia-Pamant Romanesc! Speram ca biblioteca din Hagi Curda sa fie cat mai mare, odata cu prezenta voastra la concert:)

  2. Haideti sa-i sustinem pe acesti copii ce vor iesi pe scena pentru Basarabia ! Nu uitati sa aduceti ce poate fiecare pentru basarabenii din Hagi Curda.UNIRE UNIRE UNIRE FRATILOR !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *