Aida la Opera Nationala Bucuresti

Cei care nu au avut ocazia sa il aplaude pe baritonul Carlos Almaguer in mai 2008, cand a fost invitat de Opera Nationala Bucuresti (ONB) sa interpreteze rolul Amonasro din “Aida” – in cadrul spectacolului omagial dedicat tenorului Ludovic Spiess – vor putea sa aprecieze calitatile vocale deosebite ale artistului mexican in “Nabucco”. Miercuri, 28 ianuarie (ora 18.30), Carlos Almaguer va interpreta, pe scena lirica bucuresteana, rolul titular din celebra creatie a lui Giuseppe Verdi. Alaturi de acesta, isi vor da concursul solistii ONB Silvia Sorina Munteanu, Oana Andra, Vlad Mirita, Pompeiu Harasteanu, Marius Bolos, Liviu Indricau, Dorina Chesei. Spectacolul se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Cornel Trailescu.
Sambata, 31 ianuarie, Carlos Almaguer va interpreta rolul Scarpia, din “Tosca” (Giacomo Puccini), alaturi de un alt invitat special: tenorul bulgar Zvetan Michailov (Mario Cavaradossi) si de artistii ONB.

Carlos Almaguer, bariton de origine mexicana, a studiat canto mai intai in Ciudad de Mexico, apoi la Siena si Madrid. Incepand din 2000, Carlos Almaguer este oaspetele unor importante teatre, interpretand partituri de bariton din operele lui Giuseppe Verdi – “Nabucco”, “Rigoletto”, “Don Carlos”, “Forta destinului”, “Aida”, “Simon Boccanegra” – in Spania (Barcelona, Madrid, Cordoba, Jerez, Sabadell), in Italia (Bologna, Torino, Trieste), in Franta (Toulouse, Limoges), in Monaco, in Belgia (Liege, Bruxelles) si Germania (Leipzig). Printre proiectele si colaborarile sale recente se numara “Forta destinului”, la Liege, “Tosca” la Montpellier si Avignon, “Aida” la Toulon. In 2002, baritonului i s-a decernat premiul national al presei si al criticii mexicane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *