Strada Copiilor își deschide porțile la festivalul cultural în aer liber Strada de C’Arte

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD) transformă platoul din fața Bibliotecii Central Universitare “Carol I” (BCUB) în Strada Copiilor. În perioada 22 – 29 septembrie, în cadrul festivalului cultural în aer liber Strada de C’Arte organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, IMDD îi invită pe cei mici, dar și pe cei mari să ia parte la activitățile creative și educative pe care echipa le-a pregătit. Astfel, participanții vor putea să se înscrie la atelierele Tehnici de imprimare pe materiale textile, Modelaj în lut, Desen și pictură, dar și să participe la dezbaterile Educație la firul ierbii și la concursuri interactive. Anul acesta, va fi lansată și campania de donare de cărți “Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”. Printre invitații speciali care se vor alătura participanților se numără Grigore Leșe, Doina Lavric, Virgil Parghel, Giulian Dimitriu și mulți alții. Accesul la toate activitățile din program este gratuit.  

IMDD organizează a doua ediție a Străzii Copiilor, invitându-i pe copii, părinți, bunici să facă echipă și să descopere împreună cum pot învăța prin joc și joacă. Programul de anul acesta cuprinde o serie de activități și evenimente menite să le stârnească deopotrivă imaginația, creativitatea, dar și să îi ajute să descopere noi metode a petrece timp împreună. Astfel, la Strada Copiilor, participanții se vor putea înscrie la numeroase ateliere care îi vor iniția în tainele fiecărei arii artistice, arătându-le tehnici, modele, materiale și instrumente ce pot fi utilizate. Acestea se va derula sub supravegherea și îndrumarea specialiștilor, dar și cu sprijinul voluntarilor IMDD.

De asemenea, anul acesta Strada Copiilor va găzdui și o serie de evenimente, precum prezentarea CD-ului Doinei Lavric – Poveste din Bucovina, care se va bucura de participarea lui Grigore Leșe. A patra ediție a dezbaterilor “Educație la firul ierbii” se va derula tot pe Strada Copiilor. Tema propusă pentru aceasta este Vrem o ţară verde sau una neagră? Avem doar una. Cum procedăm?”, și va aduce faţă în faţă membrii ai societăţii civile, specialiști din domeniu și decidenți politici.

O noutate a acestei ediții o reprezintă și campania de donare de cărți, Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!. Într-un spațiu special amenajat, toți vizitatorii vor putea dona cărți, care ulterior vor fi oferite copiilor din două organizații nonguvernamentale. Alături de activitățile și evenimentele de mai sus, participanții la Strada Copiilor vor putea lua parte la  concursuri, vor putea picta și desena, îndrumați de voluntarii IMDD.

Evenimentul Strada Copiilor este susținut de Emag – sponsor principal. De asemenea, fiecare copil va primi dulciuri ce vor fi asigurate de Kandia Dulce.

Informații și detalii despre program și despre derularea activităților pot fi regăsite pe www.stradadecarte.ro și www.imdd.ro, dar și pe Facebook, pe http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.

 

 

Istoric Strada Copiilor

 

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă a organizat în perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, în cadrul celui mai mare festival cultural în aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”. În perioada menționată, strada C.A. Rosetti a fost închisă pentru trafic și deschisă copiilor și părinților, care s-au putut implica în ateliere și concursuri de desen, pictură, scriere creativă, modelaj din plastilină și desen pe tricouri. Toate creațiile copiilor au fost recompensate cu premii și multă veselie.

Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus în același loc câteva sute de copii și părinți doritori să petreacă timpul în aer liber, într-un mod creativ și plin de surprize. Primele două zile au fost marcate de atelierele și concursurile de desen, pictură și scriere creativă, având drept teme “Care este personajul tău preferat?“ și “Care este locul de joacă preferat?”. Răspunsurile și creațiile micilor artiști au fost pe cât de pline de imaginație, pe atât de artistic realizate. Nici părinții și bunicii nu au fost uitați, ei putând să se înscrie la concursul pe echipe și să realizeze împreună cu cei mici desene și picturi pe panouri.

Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.

Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte: Orange, UniCredit Țiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.

Promovat de: Radio Guerilla, RomâniaTV.

Parteneri strategici: Primăria Municipiului București, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Tecon, Tiger Security, Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România.

Parteneri media: 24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agenția de Carte, Metropotam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *