The Art of Bollywood, în Diverta

bollywoodDin al doilea deceniu al secolului XX, industria de film indian, cu sediul in Bombay –Bollywood – a dezvoltat un limbaj vizual unic, articulat de afisele pentru film pictate manual, care au devenit veritabile obiecte de colectie si extrem de apreciate. Arta Bollywood-ului sapa mai adanc in traditie, prezentand arta originala in adevarata ei glorie – afise rar vazute, imagini unicate de publicitate stradala si afisaj cinematografic.
Albumul prezinta, deasemeni, o analiza detaliata a lucrarilor artistilor cheie, o imagine de ansamblu a unui gen artistic, anterior neglijat si subestimat.

Despre Editor:

Paul Duncan a editat 50 de carti de film pentru Taschen, inclusiv The Ingmar Bergman Archives, si autorul Alfred Hitchcock si Stanley Kubrick din seria de filme Taschen.

Despre autori:

Edo Bouman, cercetator si colectionar de afise si muzica de film indian, si conduce casa de discuri Bombay Connection (Conexiune Bombay) cu sediul in Amsterdam, care se specializeaza in coloane sonore pentru filme sud asiatice.
Rajesh Devraj este realizator de film cu resedinta in Mumbai, India. El a lucrat in publicitate si televiziune, si este autorul mai multor scenarii.
THE ART OF BOLLYWOOD

Editura Taschen

Pret 115 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *