Oferta educationala pentru bibliotecari

ANBPR a lansat recent primul Curs pentru Bibliotecari Studii Medii din oferta Centrului de Formare al Asociatiei, recent infiintat. Cu o curricula complexa si actuala, acest produs educational este unul competitiv, cursantii primind, la absolvire, un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Conceput pentru a furniza bibliotecarilor solutii de formare calitative si verificate, Cursul ANBPR pentru bibliotecari cu studii medii reprezinta o resursa educationala pretioasa atat pentru angajatii bibliotecilor publice, cat si pentru acele categorii de profesionisti care doresc sa dobandeasca o calificare in domeniul bibliotecomic.
Ideea constituirii propriului Centru de Formare Profesionala al Asociatiei s-a cristalizat cu mai multi ani in urma. In 2010, insa, nu mai vorbim doar de un proiect, ci de o realizare concreta, utila si functionala, atat din perspectiva organizatiei, cat si din aceea a membrilor nostri. Suntem increzatori ca acest Centru va reprezenta un pilon important in activitatea viitoare a ANBPR, ce va oferi profesiei noastre o baza solida de sustinere, de data aceasta in domeniul dezvoltarii de competente. Misiunea Centrului de Formare este, pana la urma, aceea de a contribui, prin oferta proprie de cursuri, la cresterea nivelului de cunoastere si intelegere a domeniului biblioteconomic, in beneficiul tuturor categoriilor de bibliotecari, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.
Pastrand structura unui program de calificare de tip traditional, Cursul ANBPR pentru bibliotecari cu Studii Medii asigura participantilor cunostintele fundamentale de biblioteconomie, indispensabile in munca de biblioteca. Prestatia lectorilor inalt calificati, accesul la materiale si note de curs profesioniste, puse la dispozitie de echipa de facilitatori, garanteaza participantilor o experienta educationala de cea mai buna calitate.
Informatii detaliate despre Cursul ANBPR pentru Bibliotecari Studii Medii sunt accesibile la calea: www.anbpr.org.ro:curs-anbpr-acreditat-cnfpa-bibliotecar-studii-medii&catid=113:cursuri&Itemid=121
Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *