Turnul de Fildes si Turnul Babel – in parcul Bibliotecii Academiei Romane

Artistii Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin inaugureaza joi, 3 decembrie, donatia ce consta in doua monumente – Turnul de Fildes si Turnul Babel – amplasate in incinta parcului din fata Academiei Romane. Donatia va fi inaugurata in paralel cu o expozitie de obiecte semnate de cei doi artisti. Obiectele vor fi expuse in sala “Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Romane din Bucuresti.
Expozitia va putea fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 – 18.00, in perioada 3 – 20 decembrie.
Nascut in 1939, la Focsani, Florin Ciubotaru a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti. A fost recompensat cu numeroase premii, printre care Premiul II pentru Arta Monumentala (1966), Premiul I pentru decorarea Teatrului National Bucuresti (1969, premiul U.A.P. pentru pictura (1986), Premiul “Ion Andreescu” al Academiei Romane (1998), Premiul U.A.P. pentru pictura (2000), Ordinul “Meritul Cultural” in grad de comandor (2004).
Henry Mavrodin s-a nascut la Bucuresti in 1937 si este profesor de arta la mai multe facultati in Bucuresti. Este, de asemenea, autorul mai multor lucrari: “Vechea lege a lui Lavoisier” (1992), “Eseu despre desen” (2000), “Plato’s Aesthetic Thoughts – between Condemning and Sustaining Arts” (2002). A participat, in 1970, la Bienala Internationala de Arta de la Venetia, in 1974 a reprezentat Italia la prima expozitie internationala de sticla de la Bruxelles (Belgia), a expus la Muzeul National de Arta din Bucuresti, la Muzeul Morandi – Bologna, Italia, si in diverse galerii particulare din Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *