Tutankhamon. Comorile din mormant, de Zahi Hawass

Regele Tutankhamon. Comorile din mormant, de Zahi Hawass este un album care va face istorie, disponibil din octombrie la editura RAO. Fotografiile a peste 200 de artefacte :: 324 de ilustratii :: 26 de planse :: Istorie si fascinatie. Albumul fotografic lansat luna aceasta de Editura RAO prezinta comorile descoperite in 1922 de Howard Carter in mormantul faraonului Tutankhamon.

Cititorii sunt invitati sa afle povestea descoperirii fiecarui artefact, simbolistica si provenienta fiecarei piese descoperite, precum si tehnica ei de manufacturare.
El insusi un experimentat arheolog, cu multe descoperiri la activ, autorul – Zawi Hawass – imprima textului vocea sa unica, imaginandu-si ce trebuie sa fi simtit Carter in timpul explorarii mormantului si dand o sumedenie de informatii despre obiectele propriu-zise.

AUTORUL SI FOTOGRAFUL
Zahi Hawass este secretar general al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt si director al santierelor arheologice de la Gizeh, Saqqara si oaza Bahariya. Pe parcursul indelungatei sale cariere, a facut multe descoperiri arheologice importante, dintre care cele mai spectaculoase sunt mormintele constructorilor Piramidelor de la Gizeh si Valea Mumiilor de Aur de la Bahariya. A scris numeroase articole, studii si volume despre Egiptul antic, cum ar fi “Mormintele regale ale Egiptului”, si o autobiografie, “Secretele nisipului”.

Sandro Vannini este un renumit fotograf, care a lucrat multi ani cu Hawass. A contribuit cu fotografiile sale la lucrarea “Mormintele regale ale Egiptului”.

DATE TEHNICE
Data de publicare: octombrie 2008
Domeniu: Enciclopedia RAO
Format: carte legata, coperta cartonata, supracoperta, caseta de carton
Albumul poate fi achizitionat intr-o deosebita caseta de carton care sporeste eleganta si misterul volumului.
Dimensiuni: 25 x 34,5 cm
Nr. pagini: 296
Traducere: Luiza Kraft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *