Un lama tibetan in cautarea Adevarului de Geshe Rabten

Aparuta de curand la editura Herald, cartea de fata prezinta viata si invataturile maestrului Geshe Rabten, adresate cititorilor sai occidentali. Geshe Rabten a fost unul dintre cei mai remarcabili maestri tibetani ai vremurilor noastre, fiind primul care a transmis Dharma pura in Europa. Fondator al centrelor Rabten Choeling din Elvetia, Tashi Rabten din Austria, Ghe Phel Ling din Italia, Centrul Tibetan din Germania, Geshe Rabten a fost un Maestru de meditatie pe deplin realizat.
Biografia sa este o oglinda vie a modului in care calugarii din Tibet studiau si se pregateau pentru marea iluminare, fiind in acelasi timp o calauza pentru adevaratul practicant al Dharmei. Conform spuselor celui de-al XIV-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, aceasta este probabil prima carte despre viata unui “Geshe” publicata in Occident, ceea ce ar trebui sa faca din ea un subiect interesant si plin de informatii.
Pe scurt, corespunde exact modului in care marele Maestru, Je Tsongkhapa si-a recapitulat viata: “La inceput, am cautat ascultarea indelungata; in perioada de mijloc, toate tratatele mi s-au infatisat ca instruire personala; la sfarsit, am pus totul in practica zi si noapte. Am dedicat totul pentru inflorirea invataturii Dharmei.”
Editura Herald
Tel: 021.319 40 60, 031.432.60.82
Mob: 0743.050.507, 0744.888.388
catalina@edituraherald.ro
http://www.edituraherald.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *