Un nou tip de culegere de probleme de matematica interactiva

Editura Infarom, specializata in matematica aplicata si scolara, a lansat prima culegere din seria de culegeri interactive cu contributii colective: PROBLEME DE MATEMATICA CU SOLUTII PROGRESIVE SEPARATE: PONTURI, ALGORITMI, DEMONSTRATII. VOLUMUL 1 – ALGEBRA DE LICEU.
Culegerea cuprinde probleme de nivel mediu si avansat cu solutii progresive separate. In fapt, culegerea este structurata pe patru sectiuni separate si independente, respectiv Enunturi, Ponturi, Algoritmi si Demonstratii. Sectiunile sunt separate in lucrare, astfel incat rezolvitorul sa poata tatona problema si sa caute cai de rezolvare in mod independent, fara a vedea in acelasi loc solutiile progresive care urmeaza. Acesta poate consulta sectiunea urmatoare abia atunci cand a epuizat fara succes metodele proprii de abordare si studiu individual ale problemei. In acest fel, rezolvitorul poate trece de la o solutie progresiva la alta mai completa dupa ce si-a intrebuintat toate resursele proprii, acest efort suplimentar constituindu-se el insusi intr-un antrenament matematic util.
Culegerea este prima dintr-o serie care va cuprinde si alte domenii si sub-domenii matematice, culegerile fiind editate in aceeasi formula structurala, cu solutii progresive separate.

Proiectul este adresat profesorilor de matematica, care pot deveni co-autori/editori de culegeri de probleme, in diverse formule de colaborare.

http://www.infarom.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *