VANZATORUL DE TRECUTURI de JOSÉ EDUARDO AGUALUSA

Roman distins cu INDEPENDENT FOREIGN FICTION PRIZE 2007

Félix Ventura şi-a ales o meserie ciudată: vinde trecuturi false. Clienţii săi, oameni de afaceri prosperi, politicieni, generali, au un viitor asigurat.
Însă le lipseşte un trecut bun. Félix le confecţionează o genealogie de lux, amintiri fericite, le face rost de fotografiile unor strămoşi iluştri. Viaţa îi merge de minune. Într-o noapte, apare în casa lui un străin misterios, în căutarea unei identităţi angoleze. Şi atunci, ca într-un vârtej, trecutul invadează prezentul şi imposibilul devine real.

Traducere din limba portugheză de Anca Milu-Vaideşegan
Format: 13 x 20 cm; 224 pag.
Preţ: 35,90 lei

Enigmatic şi luminos, romanul lui Agualusa combină râsul şi neliniştea, metafizica şi poezia, cu firescul unui joc de copil. O minunăţie de carte.
Le Figaro Magazine
Vânzătorul de trecuturi este o istorie de dragoste, o satiră politică
scrisă în maniera unei poveşti onirice, o căutare cu alură de roman
poliţist la frontiera fantasticului. Evene

Un roman neobişnuit şi fermecător. Neobişnuit pentru că naratorul
mai tuturor capitolelor este o şopârlă. Ceea ce poate părea fantezist,
mai ales când afli că a fost om într-o viaţă anterioară. Dar nu vă lăsaţi
intimidaţi de asta!… The Scotsman

J. E. AGUALUSA s-a născut în oraşul Huambo din Angola, în 1960. A trăit pentru o perioadă la Rio de Janeiro, iar apoi la Lisabona şi Luanda, lucrând ca scriitor şi jurnalist. Este autorul romanelor A Conjura (1988 — Prémio de Revelaçăo Sonangol), Estaçăo das Chuvas (1996), Naçăo Crioula (1998 — Grande Prémio Literário RTP 1997), Um estranho em Goa (2000), O Ano em que Zumbi Tomou o Rio (2002), O Vendedor de Passados (Vânzătorul de trecuturi, 2004 —
Independent Foreign Fiction Prize 2007) şi As Mulheres do meu Pai (2007).

S-a născut în oraşul Huambo din Angola, în 1960. A trăit pentru o perioadă la Rio de Janeiro, iar apoi la Lisabona şi Luanda, lucrând ca scriitor şi jurnalist. Este autorul romanelor A Conjura (1988 ― Prémio de Revelação Sonangol), Estação das Chuvas (1996), Nação Crioula (1998 ― Grande Prémio Literário RTP 1997), Um estranho em Goa (2000), O Ano em que Zumbi Tomou o Rio (2002), O Vendedor de Passados (Vânzătorul de trecuturi, 2004 ― Independent Foreign Fiction Prize 2007) şi As Mulheres do meu Pai (2007).

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *