William Golding – Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură- Mostenitorii

Acum la Editura LEDA romanul – MOŞTENITORII de William Golding

„Un adevărat tur de forţă, surprinzător şi original… Golding e genial!” – Daily Telegraph

La venirea primăverii, oamenii – câţi au mai rămas din ei – îşi părăsesc adăpostul de iarnă, de pe ţărmul mării, şi se îndreaptă pe vechile cărări, umblate tot de ei, către munte. Dar în acest an se petrec lucruri stranii, înspăimântătoare, cum nu s-au mai întâmplat niciodată.
Printre frunze, ei percep zgomote şi mirosuri nemaiîntâlnite şi zăresc fiinţe noi, de neînchipuit. Ceea ce nu ştiu – şi probabil că nu vor apuca să afle – este că vremea oamenilor ca ei se apropie de sfârşit, iar lumea lor va fi moştenită de alţii.

Autorul romanului Împăratul muştelor propune în această carte, Moştenitorii, o reconstituire uimitoare a lumii pierdute a omului cavernelor şi o viziune înfricoşătoare asupra zorilor unei ere noi.

„Moştenitorii este o dramă de familie plasată într-un timp atât de îndepărtat, încât nici nu se inventase încă familia… Golding a făcut o demonstraţie de mare curaj scriind un astfel de roman.” – Toby Litt

Traducere din limba engleză de Adina şi Gabriel Raţiu
Format: 13×20 cm; 224 pagini
Preţ: 35,90 lei

Sir WILLIAM GOLDING (1911-1993) a urmat cursurile Colegiului Brasenose de la Oxford, unde a studiat timp de doi ani Ştiinţele Naturii, iar apoi Literatura Engleză.

În 1934, a publicat prima sa carte, un volum de poezie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a luptat în Marina Britanică, luând parte la Debarcarea Aliaţilor în Normandia, la 6 iunie 1944.

Primul său roman, Lord of the Flies (Împăratul muştelor, 1954), a fost urmat de o serie de alte scrieri remarcabile, printre care: The Inheritors (Moştenitorii, 1955), Pincher Martin (Hoţomanul Martin, 1956), Free Fall (Cădere liberă, 1959), The Spire (Clopotniţa, 1964), The Pyramid (Piramida, 1967) şi The Scorpion-God (Zeul-scorpion, 1971).

În 1979, a obţinut Premiul Memorial James Tait Black pentru romanul Darkness Visible (Întunericul vizibil), în 1980 premiul Booker pentru Rites of Passage (Rituri de trecere), iar în 1983 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură. În 1988, a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *