‘Sa-ti asculti corpul pentru a intelege bolile ca limbaje simbolice si metaforice este un demers accesibil oricui. Sa stabilim o legatura intre prezenta unui simptom, a unei disfunctii psihologice sau aparitia unei somatizari profunde si un conflict psihologic sau relational ne permite sa intelegem mai bine relatia stransa care exista intre spirit si corp si sa abordam bolnavul in intreaga sa dimensiune umana’ (Jacques Salome)
Pe 11 aprilie, psihosociologul si scriitorul Jacques Salomé propune publicului romanesc conferinta „Sa intelegem bolile ca limbaje ale corpului”, organizata cu sprijinul Centrului de Dezvoltare Personala Amaneser la Hotelul Novotel din Bucuresti (Sala Paris, orele 18.00 -21.00)
Interogatiile propuse de Jacques Salomé sunt o invitatie la a ne respecta mai bine corpul si sanatatea. Creatorul metodei de comunicare relationala ESPERE propune in aceasta conferinta concepte cheie pentru a intelege mai bine mizele psihologice, afective si relationale, ascunse, subtile, care au permis unei boli sau unei disfunctii sa se instaleze la o anume persoana, la o anumita varsta, intr-un anumit moment din viata sa.
„Nu e vorba aici sa atribui o explicatie psihologica ca fiind singura cauza a bolilor, ci sa incerci sa intelegi sensul, sursa, originea intima, secretul din istoria personala a fiecaruia, pornind de la legaturi care se stabilesc intre diversele evenimente ale vietii personale, a stramosilor sau a descendentilor. Sa intelegi mai bine loialitatile, fidelitatile invizibile care circula prin intermediul a ceea ce ar fi posibil sa se numeasca comunicare transgenerationala” explica Jacques Salomé.
Conferinta este o invitatie pentru toti aceia care doresc sa asculte de corpul lor si de sanatatea lor, pentru toti aceia care accepta sa se intrebe asupra sensurilor posibile ale bolii sau starii de rau pentru a-si lua in propriile maini vindecarea proprie.
Inscrierile sunt deschise la Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER. Costul unui bilet este de 80 RON (elevii si studentii beneficiaza de reducere).
Jacques Salomé este psihosociolog, formator în relaţii interumane de peste 30 de ani, autor a 46 de cărţi pe teme de comunicare în cuplu, în familie, şcoală, în relaţiile profesionale etc. Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cărţile sale fiind traduse în 25 de limbi, dintre care câteva zeci sunt constant reeditate, fiind considerate opere fundamentale pentru cei interesaţi de domeniul dezvoltării personale.
Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifică pentru o Ecologie Relaţională Esenţială) prin care oricine poate învăţa să comunice într-un mod armonios, simplu, firesc şi, totodată, să aplaneze conflictele şi să trăiască mai fericit împreună cu ceilalţi. Două dintre instrumentele specifice numai acestei metode sunt simbolizarea – privită dintr-un alt unghi decât de obicei – şi regulile de igienă relaţională. În 2004, a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer (Franţa) pentru contribuţia sa privind dezvoltarea unei comunicări relaţionale nonviolente în şcoală şi în familie.