Amor de carte japoneza la Carturesti

Sambata, 17 ianuarie 2009, ora 16:00 Carturesti, str. Mercy, nr. 7 si Carturesti, Iulius Mall

Suntem indagostiti de carti. Ne plac formele lor, ne place ce au de zis, ne plac si cand tac pe raft. Programul “Cartea pereche” va aduce impreuna, la Carturesti, sambata de sambata, oamenii indragostiti de o aceeasi carte, de acelasi scriitor, de acelasi gen literar. Ori poate carti si oameni care, la o prima ochire, nu au nimic in comun, dar care vor avea astfel sansa de a-si descoperi o carte pereche. Pentru fiecare sambata, Carturesti va propune o tema, un gand, o idee ce va aduce laolalta oameni asemenea.

17 ianuarie 2009 este prima sambata a “Cartii pereche” la Carturesti, iar ceea ce ne va aduce impreuna la aceasta prima intalnire este cartea japoneza. Ai “dansat” cu Haruki Murakami. Ai ramas naucit de haiku-urile lui Matsuo Basho. Ti-au placut, poate, “Pusca de vanatoare” a lui Yasushi Inoue sau “O mie de cocori” a lui Kawabata. Vino sambata la Carturesti. Vei gasi, deasupra ceaiului Makinohara, oameni ce iubesc literatura japoneza la fel de mult ca si tine, ori oameni care inca nu o cunosc, dar care ii anticipeaza frumusetea fragila. Pe mese vei gasi carti scrise de autori japonezi, noi te vom sfatui ce ceai verde li se potriveste. Tot in librarie vei gasi o “Condica de matrimoniale livresti”, in care poti lasa mesaje si recomandari de lectura celor cu gusturi similare.

O dupa-masa nipona, pasnica, cu muzica japoneza, cu literatura japoneza, cu ceai verde in cesti nipone.

2 thoughts on “Amor de carte japoneza la Carturesti”

  1. Pacat k astfel de lucruri nu se fac si in Brasov. As fi mers sigur. Si mie imi place literatura japoneza, si muzica japoneza, si mi-ar fi placut sa particip la acest eveniment. M-am apucat de curand de citit carti de autori japonezi, iar cel mai mult mi-a placut Kira-kira de Cynthia Kadohata. De cand am inceput sa o citesc nu am putut lasa cartea din mana. M-a fermecat povestea lui Katie si Lynn, care din pacate a avut un sfarsit tragic. Nu credeam niciodata ca o carte ma poate demoraliza asa de tare. Este o carte care intradevar merita citita, si mi-as dori sa mai gasesc astfel de carti, sau orice altfel de carti de literatura japoneza, iar un astfel de eveniment mi-ar fi fost de ajutor.

  2. Poti sa incerci sa comanzi pe Internet, dar alege doar editurile cunoscute. Cauta cu Google carti similare cu Kira-Kira, trebuie sa gasesti ceva sugestii.
    Incearca cateva sa vezi daca iti plac 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *