Delia Balaban, Comunicare mediatica

Maine, joi  15.01.2009, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, va avea loc lansarea cartii “Comunicare mediatica”- colectia Comunicare- Media, a Prof . Univ. Dr. Delia Balaban. Lansarea va avea loc incepand cu orele 18, la sediul nou al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes Bolyai, sala 101.
Invitati: Lect. Univ. Ioan Hosu, Bogdan Hrib- Directorul Tritonic Editorial Grup.

Structura lucrarii “Comunicarea Mediatica” este cladita pe unul dintre modelele de baza, modelul lui Lasswell, si trateaza notiunea de comunicator, cea de media, notiunea de public (receptor) si respectiv efectele media. Sunt totodata tratate si aspecte ale mesajului, cum sunt teorii cu privire la selectia stirilor.
Dupa capitolul destinat definirii si clasificarii media urmeaza o scurta incursiune in istoria media universala. Principalelor paradigme si teorii in stiintele sociale si totodata teoriilor despre comunicare si media care se inscriu in marile curente de gandire le este dedicat un capitol, urmat de un alt capitol destinat unor teoreticieni ale caror lucrari reprezinta veritabile puncte de referinta. In acest sens amintim doar cateva nume: Marshal McLuhan, Derrick der Kerckhove, Neil Postman, Hans Magnus Enzensberger, F. Kittler etc.

2 thoughts on “Delia Balaban, Comunicare mediatica”

  1. In cazul ca domnisoara DELIA BALABAN va citi mesajul sper ca isi va aminti.MULT SUCCES MAI DEPARTE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *