Anselmo revine pe scena teatrului Nottara

Compania de teatru DellArte si Teatrul Nottara prezinta luni, 15, 22 si 29 Noiembrie, ora 19:30, spectacolul de commedia dellarte Anselmo, la Teatrul Nottara, sala George Constantin. Spectacolul “Anselmo” este bazat pe texte originale create de Mihai-Gruia Sandu si texte adaptate dupa Garlo Goldoni si se plaseaza intr-un stil dramatic aflat intre commedia dell’arte si teatrul absurd. O comedie savuroasa ce provoaca spectatorul la buna dispozitie, in care actorii combina intr-un mod original replicile scurte si dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, miscarea scenica.

Spectacolul este construit pe doua planuri, cel al unei trupe de teatru in care actorii fac legea si cel al personajelor pe care acestia le interpreteaza. Aceasta constructie permite actorilor treceri surprinzatoare de la stilul bombastic al Commediei dellArte la momente de realism psihologic.

Autorul piesei (Smaranda Gabudeanu), aspirand la titlul de regizor, aduce in fata actorilor sai un text incomplet al carui protagonist este Cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine marul discordiei, orientand relatiile dintre actori si cele dintre actori si autor.

Spectacolul ofera ocazia de a privi in culisele trupelor de Commedia, dincolo de personaje se contureaza relatiile dintre capo comico (George Constantinescu) juna prima travesti (Ana Craciun), juna prima (Andra Sandu) farseurul trupei (Ninel Surdu) juna comica (Ana Cucuta) si tipul cavalerului (Radu Moldovan). Drama este ca din trupa lipsesc adevaratii
eroi, juna prima este si ea comica, junele prim lipseste cu desavarsire, cel mai mic din trupa este pedepsit sa-l joace pe Zanne, iar autorul ajunge sa joace rolul subretei.

Cosmin Sofron interpreteaza un Pantalone atipic dincolo de care intrezarim pe maestro- actorul experimentat si avem ocazia sa savuram relatia pe care diferenta de generatii o stabilea in acea epoca si o mai stabileste inca intre membrii unei trupe. Cristi Martin aduce pe scena umorul sau binecunoscut si evolueaza savuros in rolul lui Dottore si al Poetului lasandu-ne sa banuim o orientare neortodoxa care caracteriza o parte din actorii vremii.

Distributia: Cosmin Sofron, Cristi Martin, Ana Cucuta, Smaranda Gabudeanu, Ana Craciun, Andra Sandu, George Constantinescu, Ninel Surdu, Radu Moldovan

“O poveste cu rasturnari de situatie, confuzii, gaguri, tumbe, incrucisari de spade si travestiuri, un spectacol construit cu o bucurie de joc si un umor debordant la care o sa radeti pana o sa va cutremurati de teama de Anselmo. Ana Maria Nistor, TimeOut

Biletele pot fi achizitionate de la agentia de bilete a Teatrului Nottara:
B-dul Magheru, Nr. 20, sector 1, Telefon: 021.317.41.01
Program 10:00 20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *