Printesa cu multi papuci – pe scena Atelierului pentru copii “Teatrul de Umbre”

Studioul pentru Copii din Foaierul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” gazduieste sambata, 13 noiembrie, ora 11.00, spectacolul “Printesa cu multi papuci”, pus in scena in cadrul Atelierului pentru copii “Teatrul de umbre”. Piesa este jucata integral de catre copii, fiind sustinuta sonor de muzica live interpretata de Florin Iordan si Daniel Pop. Intrarea este libera in masura locurilor disponibile.

Coordonat de Beatrice Iordan, Atelierul “Teatrul de umbre” s-a desfasurat in intervalul 8 – 12 noiembrie, in cadrul celei de-a treia editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”.

Atelierul si-a propus sa ii initieze pe copii in lumea teatrului de umbre si sa devina un mod prin care cei mici sa fie familiarizati si cu alte forme de teatru de animatie decat teatrul de papusi clasic. Astfel, pe baza unui scenariu dat, copiii au invatat sa construiasca siluetele si decorul necesar unei piese de umbre. Totodată, ei au invatat cateva dintre tehnicile de manuire a unei siluete si modalitatea de a imbina interpretarea actoricească cu manuirea siluetei.

Beatrice Iordan a terminat liceul Pedagogic „Elena Cuza” din Bucuresti in 2000 si a urmat cursurile sectiei de Actor papusar ale Facultatii de Teatru „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 2006. A continuat apoi studiile cu un master in Regia spectacolului de animatie, din cadrul aceleiasi facultati, pe care l-a absolvit in 2010. Pasionata de muzica, pictura si teatru, Beatrice este in prezent coordonatoarea Atelierului de teatru de animatie pentru copii si tineret din cadrul Atelierelor de creativitate de la Muzeul Taranului Roman, fiind totodata co-autoarea cartii „Teatru de umbre in muzeu”. (autori Alexandra Zbughea, Raluca Bem Neamu, Beatrice Iordan, Bruno Mastan, Edit.Triton, 2010)

Pentru informatii suplimentare persoana de contact este Anca Scurtu – anca.scurtu@opereta.ro – 0751.177.084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *